PDA

Zobacz pełną wersję : skrzynia luzy i stuki

elviss09
21-01-10, 23:31
witam,
mam taki problem ze podczas jazdy do przodu kiedy silnik napedza kola wszystko jest ok jak tylko puszcze gaz slychac lekki stuk i luz miedzy kolami a silnikiem stuk jest rowniez pozniej przy dodaniu gazu a co sie z tym wiaze wystepuje rowniez szarpanie co jest bardzo denerwujace. Aha silnik d15b2 i oem skrzynia jaka montowali. Czy ktos mial juz tak i moze wskazac na czym ewentualnie moze byc luz i co moze byc juz wyrobione? moze to przegub wewnetrzne? czy moze mechanizm roznicowy? Aha biegi wskakuja bardzo ladnie wszystkie bez zgrzytow.

szczypior88
22-01-10, 09:11
może byc poduszka skrzyni biegów...

NOLAN
22-01-10, 18:18
Witam u mnie dzis pojawil sie podobny problem a wiec,jadac w 3 osoby na trasie od predkosci okolo 70 w gore czuc wyrazne bicie z ktoregos kola,pierwsze wrazenie bylo takie ze luzne kolo albo felga krzywa jedank okazalo sie ze to nie to.Skukanie/szuranie/napierda$!@$%nie jest slyszalne najbardziej przy dodawaniu gazu albo jego odpuszczeniu.Znajomy mechanik po podniesieniu i pomacaniu stwierdzil ze to przegub wew od strony skrzyni tak wiec moje pytanie do was,jakiej firmy przegub warto zakupic ew co jeszcze moze wydawac takie niepokojace dzwieki?

Dodam ze na 1,2 jadac samemu i butujac ostro zjawisko nie wystepuje,tylko na trasie,aha motor to d15b2.

grafix
22-01-10, 21:16
elivs .. przeguby, zawory wydechowe ..

elviss09
22-01-10, 22:50
wlasnie myslalem ze to przeguby wewnetrzne musze podniesc auto i zobaczyc jaki jest tam luz czy wogole powinien byc jakis? no i przylaczam sie do pytania jakiej firmy brac te graty?

kopatshu
26-01-10, 22:13
Oem.;)