PDA

Zobacz pełn± wersję : Problem podczas jazdy-POMOŻCIE

adamsky
21-01-10, 21:34
Mam taki problem:
podczas jazdy buja samochodem,najbardziej jest to odczuwalne gdy samochód długo stoi,po jakim¶ tam czasie jazdy jest to już mniej odczuwalne. Dzieje się tak zarówno i na letnich felgach i oponach jak i na zimowych.Przy małych predkosciach np jak do swiatel sie dojezdza wtedy najbardziej buja,na wyższych nie czuć tego wcale. Jezeli wiecie co to jest jaka jest tyego przyczyna i jak to zlikwidować to bardzo prosiłbym o pomoc.

tomay
21-01-10, 22:05
prawo-lewo? przód-tył?

tomekkk86
30-01-10, 00:11
hmmm mam to samo...buja na boki czasami jest wrazenie jakby dupa uciekala na boki a czasami przud :/ za cholere niewiem przez co to sie dzieje :/

doli22
30-01-10, 12:35
przud :eek:

a moze amorki do wymiany?

RyBa
30-01-10, 21:48
Warto pojechac na stacje diagnostyczn± na tzw "trzepaki" koszt niewielki a mamy jak na dłoni wynik zuzycia amorków...

Sprite
30-01-10, 22:31
Jak dup± buja to napewno amory do wymiany. To podstawowy pierwszy objaw...

DruidusMaximus
31-01-10, 10:13
Też stawiam na amorki. Jak mocno tyłkiem buja to i przód poruszy ;). A przed dojazdami do ¶wiateł najcze¶ciej asfalt jest zrolowany i buda w rezonans wpada.

Pzdr.,
Druid

tomekkk86
31-01-10, 11:23
tez tak myslame gdyby nie faktk ze amortyzatory wymienilem na nowe jakis miesiac temy....ale macie racje podjade na stacje diagnostyczna i wyjdzie co i jak...z tym tylem to odczuwam takie wrazenie jakby tylny lewy zacisk lapal ale moge sie mylic...

przodem czasami bujnie jak sie szybciej jedzie i lata miedzy pasami...

adamsky
01-02-10, 10:02
u mnie przy wyzszych predkosciach tego nie czuc,najabrdziej czuc jak sie na hamulcu dojezdza do swiatel takjakby cos moze z tarczami nie wiem moze krzywa jest czy cos i dlatego tak telepie,to jest taki objaw jakby na oponie był *****iscie duzy guz czy cos w tym stylu ale nie ma bo tak mi sie dzieje i na zimowych i na letnich a opony sa w miare nowe