Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [EJ9, 3D, 96r] Centralny Zamek z pilotem

Rogal
22-07-06, 19:10
Szukałem, ale nie znalazłem, jak ktoś mi udowodni że jestem ślepy to jutro ide do okulisty ;)
Chcę w końcu wyposażyć moją Hanie w wyżej wspomniany centralny zamek, najlepiej od razu z pilotem, z tym ze na jakimś alarmie mi raczej nie zależy. Chciałem własnie spytać jaka moze być cena takiej operacji i gdzie to wykonać ? Teoretycznie na allegro taki zestaw mozna nabyć w porywach za 150zł, ale to chyba coś za mało prawda ?

michu_gno
22-07-06, 19:52
Witam!

Za ok. 150 kupisz jakis autoalarm i wazne by byl to ze zmiennym kodem, sam sterownik centralki to cos ok (90zl) wiec lepiej 40zl doplacic i miec choc jakas malutka pewnosc ze w nocy ok, chyba ze masz autocasco to kup co tylko jest najtansze na rynku.

Rogal
22-07-06, 20:07
No tak, ale kupować to z allegro czy tam jest badziewie ?(mógłbyś coś polecić?) I jak z montażem ? Poradze sobie sam ? W sumie chętnie bym tak zrobił, bo w planach jeszcze wygłuszenie drzwi i kilka innych dodatków, więc przydałoby się wszystko jak najmniejszym kosztem...

michu_gno
22-07-06, 20:11
ostatnio gadalem z gosciem ktory chcial 450 zl za niby dobry alarm i robocizne.
Na allegro z tych tanich systemow to same buble, ale zalezy ile chcesz w to wladowac, co tam bedziesz wozil i czy masz ac, jesli posiadasz zalozyl bym taki za 150-200zl
Jesli zalezy Tobie na naprawde dobrej robocie i dobrym systemie nic innego ja jechac do specjalisty, no bo moze byc pelen bajer alarm ale zle zalozony i nic on nie da.
Uwazam ze na zlodzieja i tak nei ma sily i jak bedzie chcial to sprzatnie auto, dlatego wole troche wywalic za ac i spac spokojnie.

LIO
22-07-06, 20:17
ja wiem tylko tyle ze nalezy to przeniesc do odpowiedniego dzialu

jak ktoś mi udowodni że jestem ślepy to jutro ide do okulisty
jak przyjmuja w niedziele to idz ;)
Car audio, alarmy, zabezpieczenia-->> tam byc to powinno

Rogal
22-07-06, 20:25
michu_gno--> tzn. tak jak napisałem na początku na alarmie mi nie zależy, chce poprostu w końcu mieć centralny zamek i dla wygody pilota do niego :P tak jak napisałeś na złodziei rady nie ma... :)

Lio--> mi skuzi, mi skuzi... nie wiedizałem ze taki dział nawet istnieje :P Okulista... niedziela... poszukam :wink: :mrgreen:

michu_gno
22-07-06, 20:40
ja gdybym byn na twoim miejscu to zakupilbym alarm jakis tani do 150 zl ze zmiennym kodem i pokusil sie nawet o montaz samemu. Na allegro czesto ten co sprzedaje sie zna na instalacji i mozna do niego pozniej wypisywac i dzwonic, a on pomoze, zreszta na elektrodzie.pl jest duzo opisow montazu. jesli czujesz sie na silach walcz sam z alarmem (warto samemu!) zawsze za montaz sianko zostanie, jesli sie nie uda wtedy jedz do jakiegos elektronika.

pozdrawiam

[ Dodano: Sob 22 Lip, 2006 ]
ja gdybym byn na twoim miejscu to zakupilbym alarm jakis tani do 150 zl ze zmiennym kodem i pokusil sie nawet o montaz samemu. Na allegro czesto ten co sprzedaje sie zna na instalacji i mozna do niego pozniej wypisywac i dzwonic, a on pomoze, zreszta na elektrodzie.pl jest duzo opisow montazu. jesli czujesz sie na silach walcz sam z alarmem (warto samemu!) zawsze za montaz sianko zostanie, jesli sie nie uda wtedy jedz do jakiegos elektronika.
Ja tez walcze z podobnym dylematem, albo reanimowac dobry alarm albo kupic tandete... czasu nie ma, kluczem musze otwierac a pilotowy luksus by sie przydal
pozdrawiam

MARIOpl
23-07-06, 12:41
ja na waszym miejscu zalozyl bym odciecie zaplonu a nie bawil sie w jakies tanie badziewia z allegro ktore zlodziej myknie w 10 sec ;/

Rogal
23-07-06, 13:03
:570: :573: Zrobiłem podpis pod tematem, nie wiem co jeszcze więcej moge, wydawało mi się że centralny zamek a alarm to dwie różne rzeczy, już 3 raz powtarzam, ale moze teraz to rozwinę, mój samochód NIE POSIADA CENTRALNEGO ZAMKA, musze otwierać jedne drzwi z kluczyka a drugie już po wejściu do auta(ewentualnie moge je otworzyć również z kluczyka :570: )....... chce to zmienić poprzez zalożenie CENTRALNEGO ZAMKA, najlepiej odrazu z PILOTEM ( co nie oznacza ALARMU!) I chce się dowiedzieć, gdzie moge to zrobić, czy te centralne zamki z allegro to chłam ? czy pasują do Civica ? jakie ceny ? itd.

MARIOpl
23-07-06, 14:30
aaa sry nie dokladnie przeczytalem. Moj kolega z pracy za calosc zaplacic 250 zl i nie narzeka otwiera elegancko z pilota dziala juz mu 2 rok.

ppm702
24-07-06, 01:03
w każdym zestawie najistotniejszy jest sposób podłączenia. Urządzenie prawidłowo podłączone powinno działać lata bezawaryjnie. Zestaw z allegro możesz moim skromnym zdaniem swobodnie zanabyć ;)

emg
24-07-06, 07:34
kup uniwersalne siłowniki do tego sterownik na pilota i gotowe

Rogal
24-07-06, 08:09
Oo, nareszcie fachowa obsługa :wink: :P No to rzuce się na jakiś taki (http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=114955206&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.) albo taki (http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=116060552) i mam nadzieje ze jeszcze uda mi się to zamontować samemu...

[ Dodano: Pon 24 Lip, 2006 ]
Napisałem do sklepu gdzie juz kiedyś udało mi się dokupić dwie ciężko dostępne pierdułki do Hondzi, mianowicie www.hondatanio.pl, z tego co wiem, oni poprostu sprowadzają Hondy na częście i na zapytanie o centralny odpisał mi:

"Witam

Jest taki centralny zamek z tym że nie od wersji na pilota.
Taki zestaw kosztuje 120 zł."

I jak mam to rozumieć ? Tzn. ze do seryjnego c. zamka w hondzie nie dało się doczepić pilota ?

emg
24-07-06, 22:34
do seryjnego zamka doczepisz moduł z pilotem