Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Car audio zabudowa drzwi

borkosia66
19-01-10, 22:12
Witam wszystkich . Zastanawiam się nad wyciągnięciem głośników w przednich drzwiach na zewnątrz co spowoduje lepsza jakość dźwięku ,wyeliminowanie odbić od tapicerki drzwi.Przeczesałem internet i nie znalazłem żadnych fotek ani rozwiązań technicznych jak to zrobić.Czy ktoś spotkał się z jakimiś rozwiązaniami lub sam walczył z panelem drzwiowym w Civicu 5D.Boje się żeby nie zniszczyć tapicerki.Zdiecia mile widziane . Pozdrawiam Borkosia 66.

ppm702
19-01-10, 23:21
mozesz zrobić panele z komorami, tyle, że do głośników projektowanych do auta jest to rozwiązanie bezsensowne.

Większość głośników jest zaprojketowania do grania w komorze tworzonej przez wnętrze drziw. Ograniczenie komory spowoduje zakłócenia w pracy głośnika i zniekształcenia dźwięku.

Rozwiązanie z komorą jest idealne w przypadku bardzo wysokiej linii głosnikó samochodowych lub w aplikacjach samochodowych głośników domowych.

Podaj jakie głośniki chcesz w ten sposób zainstalować to będzie mi łatwiej coś konkretnego napisać

borkosia66
20-01-10, 21:16
W drzwiach mam zamontowane głośniki ESX Quantum QX-6.2C 125W w RMS .

ppm702
20-01-10, 22:26
te głośniki nie nadają się do zabudowy w panelu z zamkniętą komorą. Włóż na dystansie stalowym albo z MDF w wygłuszone drzwi i będziesz zadowolony. Przy panelu się narobisz i wymiernego efektu będzie brak

grape.crash
20-01-10, 22:39
A nie prościej będzie wygłuszyć Ci drzwi ?

borkosia66
21-01-10, 22:09
Nie miałem na myśli zamykania głośnika w komorze a jedynie wyciągniecie go na zewnątrz.Drzwi mam już wygłoszone.Jestem ciekaw czy z tym rozwiązaniem będzie duża różnica w jakości dźwięku.

ppm702
22-01-10, 07:46
nie będzie żadnej. Jedynie stylistyczna różnica