PDA

Zobacz pełną wersję : Problem ze światłami- pomocy

zuczek
19-01-10, 21:25
Witam

Honda civic 1.4 2000 rok

Mam pewien problem z tylnim lewym światełkiem i nie weim co zrobić. Może ktoś pomoże

Problem:

Nie działa lewy tył: stop i drogowe

Zmieniłem żarówke i dalej nie działa. Jak się okazało ta żarówka którą zmieniłem jest dobra . sprawdziłem ją na krótko.
Bezpieczniki- w środku powinny być ale w książce jest napisane że nie wszystkie wersje mają - toteż gniazdo 3 i 12 jest wolne. No chyba że są inne numery a w książce nie wspomniano o tym.

Pod maską bezpiecznik nr 2 ale on jest dobry bo wyjąłem i przestały świecić pozostałe.

Problem 2

nieświeci mi przód postojowe i lewy tył - świeci natomiast prawy tył i podświetlanie tablicy

Może ktoś z was wie o co chodzi i może wie który bezpiecznik albo może jakiś przekaźnik gdzies jest. Niechce jechac do serwisu bo mogą mnie "skasować" odpowiednio a usterka może być blacha.

Z góry serdeczne dzięki.

ps. wszystkie kabelki które dochodzą do lampy na tyle są całei nie ma mowy że się gdzieś poprzecierały. nie mam również miernika żeby sprawdzić czy dochodzi napiecie na gniazdo do lampy :(

skolopendra
22-01-10, 14:49
nie mam również miernika żeby sprawdzić czy dochodzi napiecie na gniazdo do lampy

bez miernika ani rusz

JulekCIVIC
23-01-10, 00:30
skocz do supermarketu i za 15zl kup najprostrzy miernik wiekszosc problemow nim rozwiazesz, druga spr od jakiego czasu to sie dzieje, czy wszystko na raz czy tak pokolei ginelo?