Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : tylne sprezyny

stivenh
21-07-06, 17:08
witam,
mam civica sedana V gen. i mam problem, a mianowicie przod stoi wyzej niz tyl.
Dzisiaj upewnilem sie ze to nie bylo tylko wrazenie bo wzialem centymetr i zmeirzylem wszytkie odleglosci i wyglada to tak:
-odleglosc przedniej opony(krawedzi) od nadkola- 8 cm

- odleglosc tylenj opony od nadkola- 5 cm

- odleglosc tylnego progu od ziemi 18 cm
- odleglosc przedniego prdu od ziemi 20 cm

kola mam 14 calowe

czy to jest oznaka ze sprezyny na tlynej osi powinienem wymienic??

czy kots ma takiego smaego civica i moglby sie podzielic ze mna tym jka to wyglada u Niego?

pozdrawiam

LIO
21-07-06, 17:24
sedan troszke bardziej siada tylem niz przodem
stal tak na seryjnych sprezynach i stoi tak na obnizonych

sadam
21-07-06, 18:10
sedan troszke bardziej siada tylem niz przodem
stal tak na seryjnych sprezynach i stoi tak na obnizonych

a jeśłi po zapakowaniu trzech osob na tylna kanape o wadze powiedzmy 70 kilo tylne koła zaczynaja mocno zblizac sie do nadkoli jeszcze na postoju(nie mowiac juz podczas pracy zawieszenia to też nic nie robic sobie z tego?czy raczej zakupic nowe?
i czy od ej6(seryjne) beda pasowaly do eg8?

..jesli było w dziale zawieszenie to sorki ale znalezc nie mogłem.

stivenh
21-07-06, 18:12
moze pasuja sprezyny od jakiegos innego modelu kotre sa twardsze i nieco wyzsze??

Rikoo
24-07-06, 01:02
Przenosze do zawieszenia

MartinS
24-07-06, 08:41
jeśłi po zapakowaniu trzech osob na tylna kanape o wadze powiedzmy 70 kilo tylne koła zaczynaja mocno zblizac sie do nadkoli jeszcze na postoju(nie mowiac juz podczas pracy zawieszenia to też nic nie robic sobie z tego?czy raczej zakupic nowe?
ale co to za miara jest, czego zuzycia sprężyn??? jak napakujesz na tył ludzi czy gratow to oczywiste jest że auto przysiądze na seryjnych springach i amorach jak chcesz sprawdzic to jedz na stacje diagnostyczna i sie dowiesz ile warte jest Twoje zawieszenie.....no chyab ze posadzisz z tylu jedna osobe i ciągniesz tyłkime po ziemi wtedy to już neima sensu nigdzie jechać :)

elmos
02-03-08, 22:00
Mam podobny problem więc odgrzewam temat :) . Tył niżej niż przód dość znacznie. Czy można zamontować do sedana do przodu sprężyny z coupe ? Z tego co widze to coupe zawsze niżej ma przód niż np sedan. Czy ma to związek z inną długością sprężyny?

lobuz52
16-03-08, 02:07
tez tak mam i paskudnie to wygląda. myslałem o sprezynach od vtec bo sa nizsze i ale strasznie drogo. ktos rozwiązał ten problem w miare tanio, skutecznie i łatwo?