Zobacz pełną wersję : VIgen - światła przeciwmgielne przód
Witam!
Jako że niedawno kupiłem poobijaną Hanię, szykuję się do jej odrestaurowania. Myślałem nad wstawieniem w przedni zderzak światełek przeciwmgielnych. Do tej pory ich nie było, tylko tył, zatem moje pytanie: czy w Hani są wyprowadzone oryginalnie jakieś kostki do ich podłączenia? Czy będę musiał sam ciągnąć prąd?
Nawiasem mówiąc - może ma ktoś do sprzedania lampki, albo nawet cały zderzak z lamkami? Civ VIgen 3D HTB :)
Pozdrawiam!
JulekCIVIC
19-01-10, 13:31
przednie halogeny to raczej tylko JDM mailo wiec ty bedziesz musial wlasna istalke ciagnac, chyba ze kupisz zestaw od chlopakow którzy handlują (poszukaj w dziale sprzedam) z kablami i przyciskami :) pozdro
Który rocznik, prze lift, po lift?
Można taki zestaw cały ściągnąć.
a w razie jakbyś trafił same lampy bez wiązki to samą wiązkę nie jest ciężko zrobić ;)
samą wiązkę z guzikiem w kabinie mam na sprzedaż [nówka]
mam też nowe białe halogeny przedliftowe [kwadraty] jak by ktoś nie pamiętał :D
tylko jest mały feler, lewy ma roz... szkło [f..k U.C.]
wolałbym raczej z nieroz...szkłem :D zatem szkoda bo mnie właśnie takie kwadraty interesują...
przed liftem, '97
moze e Ci spasują
http://www.allegro.pl/item928526577_halogeny_przeciwmgielne_honda_civic. html
to jest do V gena, a tak poza tym wypadało by się przywitać
Moge wtrącić swoje 3 grosze ;) ? Dzisiaj własnie montowałem w swoim Aerodecku halogeniki i podziele sie pewnym spostrzeżeniem. Wszedzie wszyscy piszą o wiązce w kabinie ,wiązce pod maską ,włączniku,itd. A ja zrobiłem inaczej.Kupiłem na szrocie włacznik do modelu z halogenami,podłączyłem i mierniczkiem sprawdziłem ,ze ... w kostce od włacznika ,kabelek czerwony z zółtym paskiem ,to jest zasilanie przekaźnika halogenów przednich.Oczywiscie jego nie mamy,ale... wlutowujemy sie do tego kabelka,łaczymy to z przekaźnikiem 541 (np.z Poloneza) ,potem tylko zasilanie z nózki 5 ,skrzynki bezpieczników,masa od srubki koło skrzynki bezpieczników i ostatni kabelek prowadzimy pod maske przez przelotkę która ida inne przewody.Potem tylko do halogeników,masa pod srubą i wszystko pieknie świeci. Zajeło mi to 20 minut.Nie licząc montażu samych lampek.
No ,jesli pomogłem to super :)
w razie pytań piszcie,bo moze zawiło napisałem.Ale jesli nie boisz sie lutownicy i wiesz czym sie rózni masa od zasilania 12V to zrobisz to sam ;)
Pozdrawiam wszystkich Haniomaniaków.
A kupując cały komplet i mająć wszystko całkowity montaż wiązek zajmuje 5 minut bez żadnego lutowania, przekaźników z poloneza itd :)
Ja polecam kupić cały komplet a następnie udać się do działu Tuning & Technika - Zewnętrzne gdzie dokładnie z fotami opisałem jak podłączyć taki komplet w takim aucie :)
Spychu,masz w 100% racje. Ale .... nie zawsze mozna dostac taki kpl.,nie kazdy ma mozliwosc bycia na szrocie,nie kazdy znajdzie cos na alledrogo ;)
Chciałem tylko podpowiedziec jak to mozna zrobic inaczej.A to,ze oryginał jest najlepszy to kazdy to wie :)
Spychu,masz w 100% racje. Ale .... nie zawsze mozna dostac taki kpl.,nie kazdy ma mozliwosc bycia na szrocie,nie kazdy znajdzie cos na alledrogo ;)
Można dostać taki, jak i wiele innych kompletów. Nie byłem na szrocie. nie szukałem i nie kupowałem na aledrogo.
ok,pewnie masz racje.Nie bede ciągnał tej dyskusji. Twój opis jak zamontować halogeny jest oczywiscie najlepszy.
Amen.
Amen.
A czy posiadacze tych lamp mogą się wypowiedzieć na temat samego światła jak i skuteczności tych halogenów. Rozmawiałem juz z człowiekiem który może mi takie lampy sprzedać i zanim zamówię chcę waszej opinii. Zależy mi na białych te żółte jakoś mi nie podchodzą ze względów wizualnych :)
Ja Ci moge powiedziec ,ze moje świecą super jasno,super szeroko i bardzo pomagają w nocy na kretych drogach lub we mgle. W deszcz na nich nie jezdze ,bo wiem jak to oslepia innych.
Ja mam założone małe kwadraty Hella Micro FF . Ale moze oryginalne sa ładniejsze i lepsze ;)
O gustach sie nie rozmawia. Ja polecam założenie halogeników,moze nie czesto sie je używa ,ale jesli trzeba to pomagają w komforcie jazdy ,a co za tym idzie w bezpieczeństwie.
ok,pewnie masz racje.Nie bede ciągnał tej dyskusji. Twój opis jak zamontować halogeny jest oczywiscie najlepszy.
Amen.
Ale coś Cię boli i masz jakieś parcie dlatego, że napisałem, że mając kompletne wiązki ich zamontowanie trwa 5 minut oraz, że nie kupowałem na allegro ?
Czy gdziekolwiek skrytykowałem Twój sposób montażu z przekaźnikiem z poldopierda ?