Zobacz pełną wersję : Civic z silnikiem boxter
http://w58.wrzuta.pl/film/a2G89scomko/civic_sti
gdyby to nie był moj samochod uwierzył bym,
koledzy co mi sie z autkiem dzieje?
na zimnym tak, chwile go przegazuje i przestaje? przewody WN?
czy pomylone wtryski?ostatnio je sciągałem.
po filmiku nie wyraźnie słychać ale wydaje mi sie jak by palił na 3 gary. mogą być przewody WN w takim razie, albo świeczki.
hmm kolego kopci na czarno czyli coś z wtryskami nie masz pomylone kolejnośći?
lub pomylone przewody zapłonowe nie w takiej kolejności.
napisz co robiłeś że tak się stało może coś wymyślimy razem.
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=63585&page=4
w tym temacie opisuje wszystko po koleji, z wtryskami jest tak ze odpinałem je bo chciałem zobaczyc czy jest napiecie na nich i czy nie robią zwarcia, bo ta cała wiązka robiła mi gdzieś zwarcie,więc ją odpielismy i wpielismy spowrotem.
auto chodzi tak jakieś 1,5 minuty a potem sie uspokaja, kopcic tez moze przez pierscienie bo mam do wymiany.
swiece suche,
kurde fajnie chodzi:D faktycznie jak STI:D stawiam na przewody albo świece
JulekCIVIC
19-01-10, 13:25
przewody swiece to taki standard ale moze aparacik zdech?
moze aparacik zdech?
nie wykluczone,jutro zajrze do niego...ale zeby to tak wszystko na raz pozdychało, mowie tu o tych moich problemach z innego tematu....eh...co ta zima robi z naszych aut
musisz zobaczyć jak silnik będzie zimny przed odpaleniem odkręć świece i sprawdź czy na każdej świecy jest iskra. a check się nie zapala?? może coś w aparacie się poluzowało palec też tak kiedyś miałem i wyszło że palec się poluzował i się przestawił a śrubka przykleiła się do magnesu.
to żę masz pierścienie do wymiany to nie znaczy że powinna zakopcić na czarno po odpaleniu
sprawdz swiece,kopulke i palec..mozliwe ze gdzies wilgoc wchodzi i masz taki efekt dopoki sie auto nie rozgrzeje.
Sprawdź czy masz wydech cały szczelny. Ja u siebie na tuż przed dłudim wyjazdem stwierdziłem, że coś słabo spaliny lecą z rury, zajrzałem pod auto i tłumik urwał się zaraz przed tylnym mocowaniem. Najciekawsze jest to, że teraz civ brzmi dokładnie tak jak twój. Tak więc ja stawiam na wydech.;)
JulekCIVIC
25-01-10, 13:54
ale wiesz wydaje mi sie ze to silnik tak nierowno pracuje i chyba Klucz pisal ze po chwili sie stabilizuje wszystko, wiec wydech odpada...