Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Siedzenie kierowcy - który fotel będzię miał regulację wysokości ?

Zbyszek l
17-01-10, 23:36
Koledzy mam pytanie rozleciało mi sie siedzenie kierowcy w civicu 5 gen. sedan. Z jakiego modelu można założyć siedzenia żerby pasowały. Chciałbym mieć regulacje wysokości siedziska.

JulekCIVIC
18-01-10, 12:29
Ja u siebie mam z MB, fakt faktem trzyma sie na 3 srobach ale ja poprostu nic nie chcialem spawac i daltego :D tak to pasi fajnie i masz regulacje gora\dol :)

Nemereth
18-01-10, 19:00
na allegro czy ebayu mozna spotkac czasem jakieś takie dedykowane.

A co do ich założenia to jaki jest sens wsadzania regulowanego fotelu do Civica? Chyba caly urok jest w tym zeby nisko siedziec. Czy po prostu jesteś wzrostu 140 albo coś takiego i nic nie widzisz?

Zbyszek l
18-01-10, 21:16
Lubie wysoko siedzieć :) A mam 180 cm wzrostu i długie nogi (jak konik polny) poprostu całe podudzie mi nie dotyka do fotela i noga sie męczy na długiej trasie. A oryginalne jest mocno wysiedziane i dlatego ta zmiana. Dzięki za informacje coś znajde i sie pochwale.

JulekCIVIC
19-01-10, 00:23
na tym od Mb mozna sie bardziej wkleic w fotel niz na serii :D dalje sie opuszcza do ziemi :) i prezentuja sie jak delikatne kubelki :)

majsterus
19-01-10, 16:08
kup accorda albo prelude :d

pirat
23-01-10, 12:10
w ek3 mam regulacje wysokosci, gora-dol chodzi ta tylnia czesc co jest pod dupa ;)

Zbyszek l
01-09-10, 22:19
No i wreszcie znalazłem ! Tak jak koledzy pisali kupiłem od MB rocznik około 2000. musiałem przerobić szyny . Strona od tunelu pasuje idealnie a zewnętrzna wymagała przedłużenia i przesunicia otworu. Zrobie zdięcia i sami ocenicie. Dzięki za pomoc.