Zobacz pełną wersję : Nawigacja - wersja 3.40
Witam wszystkich
Wczoraj zakupilem Civica z navi. Dostalem od dealera najnowsza wersje softu - 3.40. Niestety zaraz po tym jak ja otrzymalem, zarysowalem plyte i czytnik jej nie czyta :/
Za nowa dealer krzyczy 140e, nie dam tyle. Czy ma ktos dostep do tej wersji softu lub wie, skad takie cos mozna zaciagnac?
Pozdro i dzieki za pomoc
a nie mozesz skorzystac z uslug firmy ktora szlifuje plyty ? jezeli nie jest to rysa gwozdziem to jest szansa ze ja uratujesz i nie bedzie to kosztowalo 140e
hmm ciężko wersja ta która nadaje sie do zaciagniecia i dziala to wersja 3.23 wersja 3.31 nie chce juz działać bo wiadomo orginalne płyty so specjalnie zapisane z bledami ale caly czas skontaktuj sie z dilerem wyskakuje ;/ wyzszych wersji nie ma dostepnych na necie wiec kombinuj albo ebay albo cus :D to i tak taniej niz w pl salonie bo tu krzycza 1200zl , może taniej wyjdzie zakupic kabelek z usa który pozwoli na wpiecie innego otwarzacza ;p wtedy by wszystkie nav chodzily i inne bajerki jak cos to kabelek to blitzsafe i kosztuje 50 dolcow na e-bauy jak by ktos chcial to pisac :d mozna byc cos zdzialac z tej dennej navi:D
hmm ciężko wersja ta która nadaje sie do zaciagniecia i dziala to wersja 3.23 wersja 3.31 nie chce juz działać bo wiadomo orginalne płyty so specjalnie zapisane z bledami ale caly czas skontaktuj sie z dilerem wyskakuje ;/ wyzszych wersji nie ma dostepnych na necie wiec kombinuj albo ebay albo cus :D to i tak taniej niz w pl salonie bo tu krzycza 1200zl , może taniej wyjdzie zakupic kabelek z usa który pozwoli na wpiecie innego otwarzacza ;p wtedy by wszystkie nav chodzily i inne bajerki jak cos to kabelek to blitzsafe i kosztuje 50 dolcow na e-bauy jak by ktos chcial to pisac :d mozna byc cos zdzialac z tej dennej navi:D
no nic, trzeba bedzie cos wymyslec
btw co to za kabelek?
Jakbyś napisał jaśniej,a nie co chwila rozpoczynał nową myśl to by było całkiem fajnie. Grunt,że sie domysliłem o czym mówisz :)
http://cgi.ebay.co.uk/BLITZSAFE-HON-AUX-DMX-V-2X-AUX-IN-ADAPTER-HONDA-ACURA_W0QQitemZ150061237227QQcmdZViewItemQQptZOthe r_MP3_Player_Accessories?hash=item22f058c3eb
sorki troche wczoraj zakręcony bylem:D
Dealer powiedzial, ze udostepni mi plytke z 3.40 i bede sobie ja mogl skopiowac. Czy ktos robil backup tych navi i wie jakich narzedzi uzyc, aby zrobic kopie 1:1?
http://club.myce.com/f80/make-backup-your-cd-dvd-navigation-disc-137886/index12.html
http://accordklubpolska.pl/viewtopic.php?t=2949&sid=efbccbec331f8afac95ac60db85b1e93
daj znac jak prace poszły
wyglada na to, ze spalimy kilka DVD :D
uzyje AnyDVD i ImgBurn, wypale z obrazu i z lotu, zobaczymy co bedzie, dam znac :)
Domyślam się, że języka polskiego w tej wersji 3.40 dalej nie ma? Może ktoś opisze jakie nowości w tej wersji.
w zadnej wersji hondowskiej nie ma PL wersji honda zapomniala ze polacy tez kupuja auta;/
wyglada na to, ze spalimy kilka DVD :D
uzyje AnyDVD i ImgBurn, wypale z obrazu i z lotu, zobaczymy co bedzie, dam znac :)
Kucyk - jak Ci się uda to ja się chętnie pisze na kopię. Oczywiście pokrywam wszystkie niezbędne koszty. Byłoby naprawdę super.
daj znac czy sie udalo bo ja juz roznymi programami probowalem 3.31 skopiowac i nie idzie. ta pierwsza dalo sie latwo backupowac - wystarczylo skopiowac na dwuwarstwowe dvd i zrobione nawet w nero a te nowe jakies zabezpieczone sa
a co do polskiej wersji to w 2011 jest szansa ze sie pojawi bo Polacy o to dym robia i slusznie!
Jak się nie uda to zainwestuj parę groszy daj to informatykowi,on Ci przegra to na dobrą płytę podkreślam i bedzie elegancko.
no sam ciekaw jestem, w przypadku kopiowania navi do Audi były knify, że musi być określona nagrywarka, prędkość kopiowania, (wiem bo przerabiałem) itp. ciekawe czy uda ci się skopiować navi do H --- koniecznie daj znać
Tak swoją drogą jest nas tutaj tyle, że spokojnie moglibyśmy się złożyć na taką jedną oryginalną płytę i po sprawie.
spokojnie panowie, dam znac, wypalanie pewnie gdzies na weekendzie, mam dostep do okolo 5 nagrywarek, wiec bede probowac ;)
wiec czekamy na wieści ;)
Sorry, ze sie dlugo nie odzywalem. Niestety poleglem z ta nawigacja, na ta chwile nie wydaje mi sie, aby bez fachowego grzebania w zawartosci plyty, mozna bylo oszukac naped dvd w Hondzie.
Minęło pół roku i chciałbym odświeżyc temat. Czy coś się ruszyło w sprawie języka polskiego w seryjnych navi? Czy ktoś monitował u dealerów żeby naciskali u producenta? Ja co jakiś czas wysyłam maile, ale na razie bez efektu. Z jakimi wersjami obecnie są sprzedawane nowe egzemlarze w salonach.
Minęło pół roku i chciałbym odświeżyc temat. Czy coś się ruszyło w sprawie języka polskiego w seryjnych navi? Czy ktoś monitował u dealerów żeby naciskali u producenta? Ja co jakiś czas wysyłam maile, ale na razie bez efektu. Z jakimi wersjami obecnie są sprzedawane nowe egzemlarze w salonach.
Wiem, że jest wersja 3.4 ale tego się nie da skopiować. Beznadzieja.:mad:
h16v da się. Dajesz dobremu informatykowi i robią to bez jakiś dużych komplikacji. Nie takie rzeczy mój kolega robił :D
Mi raczej nie chodzi o możliwość kopiowania, ale o dostęp polskich nabywców, w polskim salonie auta z oprogramowaniem w języku polskim. Mamy chyba prawo oczekiwać tego od producenta, który sprzedaje na naszym rynku swoje wyroby.Takie kopiowanie nośnika i później jego rozpowszechnianie tylko oddala nas od polskiej wersji oprogramowania. Ślijcie maile z żądaniami, nagłaśniajcie ten temat, a może wreszcie ktoś się zreflektuje.
h16v da się. Dajesz dobremu informatykowi i robią to bez jakiś dużych komplikacji. Nie takie rzeczy mój kolega robił :D
a masz namiar na takiego informatyka? ja juz probowalem dawac kumplowi ktorycsie zna na rzeczy i nie dal rady
jakby co moge skrecic plyte ori
co do jezyka polskiego okaze sie przy okazji wersji na 2011 ale racja ze trzeba bombardowac importera mailami, listami itp bo jak to jest ze Finlandia gdzie sprzedaż Hondy jest duzo mniejsza ma swoj jezyk w navi a my nie?
Niestety nie da się. Wiem to z dobrego źródła. Oczywiście na pewno zawsze może znaleźć się ktoś lepszy ale jak na razie takiego nie znam.
Z mojej strony wysłałem dzisiaj pismo do Powiatowego Rzecznika Konsumentów - treść zamieszczam poniżej.
Myślę że dość traktowania nas, jako klientów gorszej kategorii.
Piszcie wszyscy do swoich Rzeczników, monitujcie gdzie się da, a wtedy razem na pewno coś wskóramy. Może jakiś prawnik jest wśród nas i nam pomoże?
Oto treść pisma:
Powiatowy Rzecznik Konsumentów
ul. Żwirki i Wigury 4a
43-190 Mikołów
Dotyczy: Oprogramowanie nawigacji fabrycznej i systemu głośnomówiącego samochodów Honda
Zwracam się z prośbą o interwencję u oficjalnych importerów samochodów marki Honda w sprawie dostępności języka polskiego w fabrycznym oprogramowaniu nawigacji samochodowej i systemu głośnomówiącego.
Dotychczasowe monity u importerów Hondy (HONDA POLAND SP. Z O.O.
OFICJALNY IMPORTER SAMOCHODÓW I MOTOCYKLI MARKI HONDA W POLSCE, JKK MOTO. SP. Z O.O. AUTORYZOWANY DEALER HONDA) nie dały pozytywnego rezulatatu.
Co jakiś czas wychodzą aktualizacje tego oprogramowania i do tej pory nie możemy się doczekać języka polskiego w opcjach wyboru, a taki obowiązek nakłada na importerów ustawa o języku polskim. Łamanie prawa jest w Polsce karalne.
Proszę o zajęcie stanowiska w przedmiotowej sprawie i ewentualne dalsze nią pokierowanie.
a masz namiar na takiego informatyka? ja juz probowalem dawac kumplowi ktorycsie zna na rzeczy i nie dal rady
jakby co moge skrecic plyte ori
co do jezyka polskiego okaze sie przy okazji wersji na 2011 ale racja ze trzeba bombardowac importera mailami, listami itp bo jak to jest ze Finlandia gdzie sprzedaż Hondy jest duzo mniejsza ma swoj jezyk w navi a my nie?
Finlandia?-No Ku**a,bez kitu takie inne kraje mają swój język w różnych gadżetach a my nie jak zawsze. A w unii jesteśmy.
Wczoraj robiłem przegląd Hani - 80tyś. Zapytałem o upgrade nawigacji. Miły Pan potwierdził, że owszem jest nowa wersja, ale dalej bez języka polskiego. Ciekawe czy Pani Rzecznik Konsumentów coś wywalczy. A swoją drogą dalej zachęcam Was do "bombardowania" dealerów Hondy wymogiem ustawy o języku polskim. Im nas będzie więcej, tym szybciej coś wywalczymy. Miło by było pogadać z Hanią po polsku.
A swoją drogą dalej zachęcam Was do "bombardowania" dealerów Hondy wymogiem ustawy o języku polskim. Im nas będzie więcej, tym szybciej coś wywalczymy. Miło by było pogadać z Hanią po polsku.
Moim zdaniem ten język Polski ma marginalne znaczenie. Najgorsza jest cena upgarde. Jest kompletnie z kosmosu. Za to można kupić dobrą nawigację z oprogramowaniem. Ja niestety ciągle używam wersji 3.23 i nie mam wielu nowych dróg co jest mocno wkurzające (tak a propos narzekaczy, że się w Polsce nowych dróg nie buduje wychodzi cudnie jak bardzo się mylą). Może kiedyś się zdecyduję ale nie uśmiecha mi się to :mad:
To sobie jeszcze poczekamy na język polski w nawigacji fabrycznej.
Pod spodem treść odpowiedzi na mój kolejny monit.
Bombardujcie ich ile się da, bo nas totalnie olewają.
Witam,
Dziękujemy za kontakt.
Niestety nie mamy wpływu na brak języka polskiego w nawigacji i innych systemach. Problem ten był zgłaszany do centrali Hondy. Z informacji jakie posiadam to polski język powinien zostać wprowadzony w 2012r.
Pozdrawiam
Andrzej Leśniewski
Customer Relations Section
Honda Poland Sp. z o.o.
ul. Puławska 381
02-801 Warszawa
tel: +48 (22) 545 7 999
fax: +48 (22) 545 75 80
www.honda.pl
e-mail: honda@honda.pl