Zobacz pełną wersję : D15B2 LPG a stożek
Musze dać nowy temat bo widze że w temacie "LPG" nikt nie odpowiedział na moje pyttanie.. więc sprawa wyglada tak.. chiałbym zalozyć filtr stożkowy ale mam instalacje gazową.. przez opcje "szukaj" dowiedziałem się że przy instalacji powietrze do filtra nie powinno wpadać bezpośrednio tylko powiennien sobie sam łapać powietrze a żeby stożek spełniał swoja funkcje to powinien mieć dostęp do zimnego powietrza itp. więc teraz pytanie.. jak zamontować filtr stożkowy żeby spełniał swoją funkcje a jednocześnie nie kolidował z lpg.. ??
Ja mam lpg, założony stożek, jeżdżę z nim już parę miesięcy i nic się złego nie dzieje (nie gaśnie). Wlot powietrza mam w zderzaku, zimne powietrze wpada wprost do stożka, do tego osłona termiczna i jest OK. Z gazem nic nie kombinowałem.
http://tuningforum.pl/1-vt45912.html?start=0
Ja mam lpg, założony stożek, jeżdżę z nim już parę miesięcy i nic się złego nie dzieje (nie gaśnie). Wlot powietrza mam w zderzaku, zimne powietrze wpada wprost do stożka, do tego osłona termiczna i jest OK. Z gazem nic nie kombinowałem.
a którą masz generacje gazu i czy posiadasz blosa ???
Nie mam ani blosa, ani nawet komputera do gazu- to jest chyba pierwsza generacja- na srubę. Auto kupiłem już z gazem- założony jest od 3-4 lat.
ja mam II gen. z kompem i emulatorem.. i mam dylemat czy kupić ten stożek czy nie.. :/
[ Dodano: Czw 20 Lip, 2006 ]
po przeczytaniu chyba 1000 wypowiedzi ludzi stwierdzam ze jak sam sie nie przekonam co mi da załozenie stożka to się nie dowiem... :wink:
ja mam II gen. z kompem i emulatorem.. i mam dylemat czy kupić ten stożek czy nie.. :/
[ Dodano: Czw 20 Lip, 2006 ]
po przeczytaniu chyba 1000 wypowiedzi ludzi stwierdzam ze jak sam sie nie przekonam co mi da załozenie stożka to się nie dowiem... :wink:
dokaldnie, ja kiedys do gazu zapodalem stozek w swifcie i nie chcialo grac
na benzynie chodzilo dobrze, ale na gazei nie chial jechac
ponoc trzeba to umiec wyregulowac
wiec kupuj jakis najtanszy stozek, zakladaj i sie wszyscy przekonamy jak to bedzie u ciebie