Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zimna nie chce odpalić

kamil.michalski
17-01-10, 09:43
Witam,

mam problem z moją hanią. 1.4is 5d 99r. Otóż od jakiegoś czasu mam problem z odpaleniem jej, kiedy zostanie na noc na mrozie. Jest prawie cały czas garażowana ale zdarza się, że zostaje na mrozie i wtedy jest kaplica. Pierwszy raz nie odpaliła, kiedy stala od 8 do 18 na delikatnym mrozie, ale wtedy myślałem że ją zalałem, bo rano było mokro i zaliczylem kilka kałuż.

Przeczytałem już wszystkie wątki. Iskra jest, pompa działa, nie wiem o co chodzi. Jak już odpali, to po złapaniu temperatury pali bez problemu. Wstyd się przyznać, ale odpalałem ją na popych :-/ NIestety, innej możliwości nie ma. Akumulator sprawny, nie sprawdzałem błędów na komputerze, ale zrobię to, tylko muszę gdzieś podjechać. Od razu pytanie dodatkowe - gdzie w wawie można sprawdzić komputer?

Aaa, przewody nawet wymieniałem, bo raz je suszyłem i po suszeniu odpaliła. Ale tylko raz to pomoglo. Myślałem, że po wymianie przewodów będzie ok, ale niestety. Wczoraj było -8, pojechałem do brata odebrać hanie, stała pod blokiem jakieś 20h, no i to samo. Aku kręci, ale nic więcej. HELP

Jarosław
17-01-10, 10:43
Według mnie TU (http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=63457) jest Twój wątek. Wielu posiadaczy Civica ma podobny problem, w tym i ja, zimny silnik po nocy nie zawsze chce odpalić.

Podłączenie pod komputer prawdopodobnie nic Ci nie powie skoro jak już odpalisz to wszystko jest ok.

Prześledź powyższy wątek, tam jest wiele sugestii co zrobić w takim przypadku jak Twój.