PDA

Zobacz pełną wersję : Dokładanie centralnego zamka

Piątek
14-01-10, 19:36
Przepraszam jesli juz było a ja zakładam nowy temat ale nie udało mi sie znajsc odpowiedzi :(
Załozyłem centralny zamek do EH9 ( oryginalny padł ) i mam dlemat.
Potrzebuje go podpiac pod postojówki ( zeby migneły przy otwieraniu/zamykaniu) i podczujniki krańcowe drzwi.

Wie ktos moze pod które kable, ew. bezpiecznik to podpiac ??

Muzyk-Grzes
15-01-10, 13:46
Jest kostka pewnie ,choć zazwyczaj podpina się pod kierunki, czujnik krańcowy drzwi to oczywiście znajdziesz przewód pod tapicerką np: przy drzwiach kierowcy (sterowanie jest masa)

ppm702
15-01-10, 14:06
post na elektrykę

Cegła
15-01-10, 14:21
przenoszę.

raq22100
15-01-10, 14:49
A nie lepiej pod kierunki? Wepniesz się w przycisk od awaryjnych. A co do krańcowek to tak jak kolega mówił szukaj masy w słupku za pasami bezp.

pirat
15-01-10, 15:48
ta, niech pol samochodu rozbiera.... zeby kabelek podpiac pod krancowki.... jak sie samemu nie robilo to takie rady pozniej wychodza....
jesli chodzi o krancowki to przy skrzynce bezpiecznikow przy nogach masz przewod idacy z progu w strone tej skrzynki, koloru bodajze jasnozielonego, rzuc okiem w manualu. ja zakladalem caly alarm do siebie, tez eh9 i po manulalu robilem, pieknie jest tam to wszystko opisane, kolory przewodow itd.
a kierunki podpialem sie pod przycisk od awaryjnych :D na latwizne poszedlem :P a ze centralka blisko byla to co tam ;)
a tak przy okazji to mialem po tamtym civicu 2mce galanta, i tez cos potrzebowalem z elektryki, to tamten manual to konkretna kaszana, przeody nic nie opisane. tylko numerek ze taki wogole idzie i do czego. a kolor to juz nie napisane...

kedzior.kedzior
15-01-10, 16:35
tu napewno znajdziesz co cie interesuje http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=64843

Piątek
16-01-10, 12:00
Dzięi wielkie, a mam jeszcze jedno pytanko . . . Bo dajmy na to ze podepne do krańcowego w drzwiach kierowcy, to co z pozostałymi drzwiami ?? Czy moze jest to tak ze są połączone wszystkie razem i w momencie otwarcia drzwi ( puszczenia masy do kabla czyjnika) masa rozchodzi sie po wszystkich czujnikach ?? Poprostu chodzi mi o to czy bdzie robiło za wszystkie jak podepne tylko do jednego czujnika ??

raq22100
16-01-10, 16:34
Tak, masy są zmostkowane.