Zobacz pełną wersję : Filtr klimatyzacji Civic 2001-2005
Jeśli ktoś wymieniał ten filtr - proszę napisać gdzie go szukać, gdzie on się znajduje?
za schowkiem od strony pasazera.
sa tam dwa oddzielne filtry(jeden obok drugiego)
Znalazłem za schowkiem po jego odchyleniu, ale tylko jeden. Filtra oczywiście nie było, ale widocznie poprzedni właściciel chciał "zaoszczędzić" przed sprzedażą. Dodam, że Civic jest z 2004 roku po liftingu, wersja Sport 3D. I teraz już nie wiem gdzie szukać tego drugiego. A może jest tylko jeden w tej wersji. Dodam, że dzwoniłem do serwisu, ale też nie wiedzieli i poradzili przyejchać, to "obadają". Jak zwykle....Radźcie panowie: dokupić ten jeden czy nadal poszukiwać drugiego?
otwór jest wielkości jednego filtra wyjmuje się pierwszy a potem z prawej strony przesuwa się w lewo drugi
na raz obydwu nie da się wyjąć
tak jak napisał KUBI2410 no i oczywiście są dwa filtry w sumie takie same :D które dopiero dają całość
a poprzedni właściciel może nie chciał przyoszczędzić, tylko chciał mieć silny nawiew cały czas i filtra nie wkładał, a tak to co jakiś czas filtr się zamula i trzeba wymienić i nawiew słabszy się robi; ja też go nie miałem jak kupiłem auto ale koleś od razu powiedział czemu go nie ma...
pozdro :cool:
Oj tam już się uczepiliście poprzedniego właściciela :P Mi się zdaję, że to Stanley nie zauważył, że ten drugi jest schowany :) Poza tym kupić to by było ciężko, bo przecież musi być w plastikowej ramce. Stanley jak będziesz kupował filtry to pamiętaj, że jedno opakowanie, bo tam są od razu 2 filtry(mi kiedyś sprzedawca zamówił dwa op.) ;) Aaa i dodam jeszcze, że przy zakupie filtrona masz instrukcję wymiany :)
Drodzy Panowie: pięknie dziękuję, wszystko znalezione, kupione i włożone tam gdzie być powinno.
Snajper_NSK
29-01-10, 10:08
Mam na maxa naiwne pytanie :)
czy boczne strzałki (wskazujące kirunek obiegu powietrza) na tych dwóch filtrach kabinowych powinny byc skierowane ku górze, czy w dół???
Pytam poniewaz wyjmując stare filtry nie zwróciłem uwagi jak byłu zamontowane a na nawych mam jakiś dziwny zapach jak nagrzewnica podgrzewa powietrze.
PZDR
Strzałki powinny być skierowane w dół.
Snajper_NSK
29-01-10, 11:28
dzięks. też mi tak logika podpowiadała.