Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Niechce odpalić po wjechaniu w zaspę i pali sie kontrolka oleju

3x86
12-01-10, 19:55
Witam wszystkich... mam problem ze swoj± Hank± wjechałem ni± w zaspę sniegu i próbowałem wyjechać do przodu do tyłu ale tak odległo¶ć to była dosłownie 2centymetrowa po chwili stałem na wolnych obrotach i gadałem przez tel :D i nagle zauważyłem że auto samoczynie zgasło stało to sie w sobotę i do dzi¶ stało w ciepłym ogrzewanym garażu żeby wszystko wyschło... no i wał dalej nie moge jej odpalić nie wiem od czego zacz±ć moze spotkali¶cie sie z takim czym¶ to będe wdzięczny za kazd± podpowiedĽ... z góry dzięki.

_Anton_
12-01-10, 20:04
Też mam problem z odpaleniem. Stało się to dzi¶ rano. W weekend i poniedziałek jeĽdziłem do¶ć dużo a warunki wiadomo jakie były...Od wczoraj stoi w ogrzewanym garażu i nie idzie jej uruchomić. Sprawdzałem iskrę- jest, filtr paliwa drożny...

lar
12-01-10, 20:09
ja miałem podobne przygody tej zimy, chodzi mi o jazde przez zaspy, ¶niegu na wysoko¶ć koła i jazda do przodu i do tyłu;/ (więcej do tyłu niż do przodu;p) ale u mnie nic sie nie działo autko pali bez problemów po takim "zanurzeniu" w sniegu.

3x86
12-01-10, 20:09
może to być wina uszkodzonej czujki oleju czy jakiego kolwiek innego wtyku??tylko nie wiem jakiego.. próbowałem też wł±cznika wstrz±su ale to też nic nie dało wciskałem i nic siedze i dumam misa nie wyglada na uszkodzon±.. jeden wilki znak zapytania co to do ku... nędzy jest

_Anton_
13-01-10, 17:05
Hej Kolego s± jakie¶ zmiany? Ja już przejrzałem wszystko co mogłem. Wnioski s± takie: iskra jest, paliwo w szynie zasilaj±cej jest ale ¶wiece po kręceniu rozrusznikiem suche. Czyli co¶ w elektryce walnęło i wtryski się nie otwieraj±...

B@rtosz
13-01-10, 20:50
przy nieodpalonym silniku kontrolka oleju zawsze będzie Ci ¶wiecić kolego...

suchy2004
13-01-10, 22:35
Wykręćcie jedn± ¶wiecę i zobaczcie czy da radę odpalić na 3 garach. Ważne żeby j± wykręcić, a nie odpi±ć kabel.