PDA

Zobacz pełną wersję : klocki i tarcze na tyl

celtiber
12-01-10, 18:54
Witam, musze zmienic tytułowe rzeczy.

Znalazłem tarcze brembo:
http://www.allegro.pl/item875214731_tarcze_hamulcowe_brembo_tyl_honda_ci vic_iv_v.html
oraz takie klocki
http://www.allegro.pl/item850437752_klocki_hamulcowe_tyl_honda_accord_ci vic_concerto.html

Z opisu tarcz wynika ze beda pasowac do mojego modelu. Jezeli chodzi o klocki natomiast, z listy ktora podaje sprzedajacy, wynika iz rowniez beda pasowac. Znalazlem na forum wpis ze skoro mam 5D to system hamulcowy, ktory posiadam to LUCAS. Sprzedawca klockow podaje ze nadaja sie do AKEBONO. Wiec jak to jest? Mozna ladowac je do samochodow naprzemiennie czy ktos sie po prostu nie zna na tym co sprzedaje?

Z gory dziekuje za odpowiedzi i wielkie pozdro dla wszystkich.

Mateusz

amon
12-01-10, 21:25
Będą pasowały.
A tak na marginesie to męgę ci takie same częśći w niższych cenach niż te z allegro - jak cos pisz na PW

suchy2004
12-01-10, 23:33
Witam, musze zmienic tytułowe rzeczy.

Znalazłem tarcze brembo:
http://www.allegro.pl/item875214731_tarcze_hamulcowe_brembo_tyl_honda_ci vic_iv_v.html
oraz takie klocki
http://www.allegro.pl/item850437752_klocki_hamulcowe_tyl_honda_accord_ci vic_concerto.html

Z opisu tarcz wynika ze beda pasowac do mojego modelu. Jezeli chodzi o klocki natomiast, z listy ktora podaje sprzedajacy, wynika iz rowniez beda pasowac. Znalazlem na forum wpis ze skoro mam 5D to system hamulcowy, ktory posiadam to LUCAS. Sprzedawca klockow podaje ze nadaja sie do AKEBONO. Wiec jak to jest? Mozna ladowac je do samochodow naprzemiennie czy ktos sie po prostu nie zna na tym co sprzedaje?

Z gory dziekuje za odpowiedzi i wielkie pozdro dla wszystkich.

Mateusz

O ile bierzesz pod uwagę jakieś sugestie to nie kupuj tych klocków. Jest o nich nawet temat na forum ;/
Sam miałem styczność w poprzednim samochodzie. Felgi były całe upier... w pyle, piszczały jak oszalałe, po deszczu nawet nie wspomne, a hamowały...gorzej niż źle. Teraz założyłem klocki właśnie Akebono (szły do któryś wersji na pierwszy montaż) i jestem bardzo zadowolony.

Jeśli nadal szukasz poczytaj sobie topic: głównie o hamulcach z przodu, ale bedziesz mniej wiecej wiedzial ocb.
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=5882&highlight=tarcze+klocki+time

celtiber
13-01-10, 05:51
Bardzo dziekuje za odpowiedzi. Tarcze zatem Brembo beda, amon, jak dozbieram kase, uderzam do Ciebie. Suchy, sugestie zawsze mile widziane, i skoro Akebono klocki sa git to pewnie na nie sie zdecyduje. Amon, masz te klocki na stanie? Temat na forum o klockach czytalem wiele razy, jednak wiekszosc informacji jest wlasnie o tarczach i klocach na przod ;) Dziekuje i pozdro!

mAgik
13-01-10, 16:13
KASHIYAMA- znane na naszym forum pod nazwą kaszana...

Kup na tył jakies ATE, Bosch czy Ferodo premium, będziesz zadowolony.

teg
13-01-10, 19:09
Będą pasowały.
A tak na marginesie to męgę ci takie same częśći w niższych cenach niż te z allegro - jak cos pisz na PW

Zapamiętam to sobie :] Pewnie się przyda.

Ja mam na tyle tarcze Mikoda i twierdzę, że na tył - gdzie takich obciążeń nie ma - dają radę. Jeśli chcesz zaoszczędzić na tarczach to bierz Mikody, mam już w drugim samochodzie i jest ok. A jak nie chcesz ryzykować - kup tarcze TRW/Lucas.

amon
13-01-10, 20:32
. A jak nie chcesz ryzykować - kup tarcze TRW/Lucas.

czyli twierdzisz że wszystkie auta takie jak - Audi , VW Seat Skoda - które wychodzą na tarczach i klockach TRW z fabryki to wielkie ryzyko - no moze i tak, ja mam inne zdanie. Mysle że powinieneś swoje uwagi przekazać producentom tych aut.

suchy2004
13-01-10, 22:31
Przecież napisał, że jak nie chce ryzykować niech kupi TRW/Lucas. W naszych hankach chyba fabrycznie nawet wychodziły Lucasa?Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę?

mAgik
14-01-10, 00:39
czyli twierdzisz że wszystkie auta takie jak - Audi , VW Seat Skoda - które wychodzą na tarczach i klockach TRW z fabryki to wielkie ryzyko - no moze i tak, ja mam inne zdanie. Mysle że powinieneś swoje uwagi przekazać producentom tych aut.

Chyba źle jego wypowiedź zrozumiałeś..;)
Na tył masz duży wybór, z tanich i dobrych brałbym TRW lub ATE (nie pamiętam ceny ATE ale jak kupowałem ostatnio w IC to wychodziły taniej niż inne firmy)

teg
14-01-10, 03:24
Źle przeczytałeś :)

amon
14-01-10, 06:12
Źle przeczytałeś :)

Moja wina, Moja wina - przepraszam!!!!

celtiber
14-01-10, 06:56
Nie jestem ryzykantem jezeli chodzi o bezpieczenstwo, wiec skoro polecacie tarcze TRW, to pewnie je zakupie jezeli amon posiada:) klocki ATE zapewne do nich dolacza. dzieki i pozdrawiam.

teg
14-01-10, 17:29
Moja wina, Moja wina - przepraszam!!!!

Ajjj no bez przesady, luz ;)
TRW/Lucas jakoś wielu mechaników mi polecało, są dość tanie - tańsze niż Brembo był jak ja kupowałem, a polecali mi je zamiast Brembo, mówiąc, że tanie Brembo gną się bardziej (tanie, czyli "cywilne" a nie "wyczynowe" Brembo). No i do "miękkich" tarcz TRW polecałbym też "miękkie" klocki, tu także TRW/Lucas, Akebono, Ferodo Premier.

darp4
15-01-10, 16:39
ja na tył mam tarcze ferodo( w promocji w ic za 120 zł) i klcki ferodo prem.rano przy pierwszym hamowaniu piśnie i dalej jest ok