Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : wentylator chłodnicy cały czas działa

mpepe
12-01-10, 17:24
witam,
może dacie radę mi pomóc dzisiaj wychodząc z pracy zauważyłem, że moja hanka się "studz"i wentylator chłodnicy jej działa, a nie było mnie juz kilka godzin zresztą jest umnie -2. gdzieś chyba dostał zwarcia i cały czas buczy po włączeniu silnika przestaje, co dziwne wentylator (dmuchawa) wewnątrz działa bez zapłonu mogę mieć kluczyk w kieszeni a dmuchawę można włączyć.. wyciągnąłem właśnie bezpiecznik żeby nie rozładowało aku

Nemereth
12-01-10, 17:28
Wiele się tu nie zrobi. Albo przetarte kabelki albo wilgoć/lód przyłapał na obwodzie. Skoro zdiagnozowałeś co nie działa to nie wiem w czym tu pomagać? Postaw samochód w garażu albo gdzieś na parkingu podziemnym gdzie jest ciut cieplej żeby ociekł i odmarzł z lodu. Jak ustanie to zostaje znalezienie uszkodzonych kabelków lub miejsca gdzie wilgoć może napsuć. Najlepiej odłącz aku bo jeszcze zwarcie będzie i pójdzie z dymem.

mpepe
12-01-10, 17:36
dodam jeszcze że niedawno włączyły mi się kilka razy awaryjne od tak po prostu. A gdzie wiązka z tymi przewodami może być? mniej więcej gdzie zacząć szukanie ?