PDA

Zobacz pełną wersję : AMORTYZATORY JAKIE?

wirnik
17-07-06, 17:51
Witam
Proszę was o pomoc w sprawie amortyzatorów.
Mam civic-a z 99r,1,4 is angola,chciałbym wymienic amory bo odczuwam lekkie kołysanie samochodu w czasie jazdy.Chciałbym zamontowac amorki adekwatne do naszych dróg.Powiedzcie jakiej firmy amortyzatory sa montowane seryjnie,orginalnie w civic-ach z tego roku.Moze wiecie ile mniejwiecej kosztuja nowe.Gdzie mozna kupic poza serwisem oczywiscie.Mieszkam w Warszawie.
Dziękuje z góry
Pozdrawiam.
Wirnik.

tomekk
17-07-06, 20:46
Korzystając z opcji szukaj dowiesz się całkiem sporo nt amortyzatorów. Poza tym do tego właśnie został stworzony oddzielny dział i tam powinieneś założyć ten temat.
Na forum sprawa amorków poruszana była wielokrotnie - zadaj sobie odrobinę trudu, a zobaczysz, jak wiele możesz się dowiedzieć:)

wirnik
17-07-06, 20:57
tomekk,
Kolego mimo duzego wysilku nie znalazłem odpowiedzi na pytanie dotyczące amortyzatorów montowanych seryjnie tylko zamienniki i porównania amorow sportowych.Nic znajde odpowiedx w serwisie.

boomer
18-07-06, 15:14
niech kto przeniesie to do opowiedniego dzialu

Bartek_TM
18-07-06, 16:40
Do Hondy seryjnie montowana jest KAYABA

boomer
18-07-06, 16:47
Z tuningiem to ma malo wspolnego, mialem na mysli dzial 5d :)

merfi
19-07-06, 21:12
jak zwykle same przekupki a zero konkretow to jest wlasnie caly civic klub. 4 odpowiedzi jedna na temat. a moderator zamiast pokasowac zbedne posty lacznie z moim zostawia to a potem sie czyta czyta i strata czasu i zero esencji.

LIO
19-07-06, 21:24

pierwsze słysze, zawsze myślałem że robi je Showa

lukas-comp
20-07-06, 23:32
w nowej generacji sa sachsa :)
osobiscie kupowalbym KYB jesli maja byc jak seria...

Bartek_TM
22-07-06, 12:15

pierwsze słysze, zawsze myślałem że robi je Showa

No to sorry, bo słyszłałem od paru osób, że KYB. :P Ale nie były to osoby(mechanicy i sklepikarze), którzy dobrze znają się na hondach.