Zobacz pełną wersję : Tylnia półka
Witam,
Wiem, że to mogło być poruszane w wątku "Wady w civicach 5d 2006 - lista i sposoby usunięcia" ale nie wiem czy za rok dam radę się przekopać przez ponad 1000 postów.
Pytanie jest proste - czy ktoś jakoś podkleił ta tylną półkę w 5D i wie jak to zrobić? Będę wdzięczny za krótki opis. Jest to cholernie wkurzające dla pasażerów. :confused:
pozdrowienia
h16v
Nia mam pojecia o czym piszesz... Opisz dokladniej problem, Kolego.
wojtek1963
12-01-10, 14:59
Witam, jeżeli masz auto na gwarancji to udaj się do serwisu. Ja byłem dwa tygodznie temu i gdy powiedziałem o tej półce to kierownik serwisu oiświadczył, że jest to znany im problem i że usuwają go poprzez podklejenie pólki. Zrobili to w kilka minut, a polegało to na tym, że owinęli czarną izolacją "bolece" po obu stronach pólki te które wciskasz w mocowania podczas wkładania pólki. Ale dalej słychać zwłaszcza podczas mrozów stukanie dobiegające z tej okolicy. Czytałęm, że może stukać jeszcze oparcie tylen kanapy i żę też w serwisach znają na to sposób ale niestety nie wiem jaki.
kup tasme materiałowa.to jest taka jakby izolacja z filcem.podkleilem polke i od roku mam spokoj.
Ja znam h16v :D i niestety ma w tyłku ich gwarancję i już jej nie ma. Jest sposób,czarne gąbeczki lub sprężynki z długopisu. :)
Tak się robiło w fordzie mojego kolegi. i po problemie.
kup tasme materiałowa.to jest taka jakby izolacja z filcem.podkleilem polke i od roku mam spokoj.
Wielkie dzięki za informację. :)
Jak rozumiem podkleić należy całą półkę w miejscu gdzie może się ona opierać o wnętrze?
zgadza sie.w tych miejscach gdzie sie opiera.mam caly bagaznik zabudowany sprzetem audio a na polce jest 6 glosnikow i mam juz kupe czasu spokoj nic nie trzeszczy itp.tasma pomogla :) takie cos http://www.allegro.pl/item872984524_tasma_izolacyjna_tesa_materialowa_ja kosc_polec.html
wojtek1963
21-01-10, 11:05
Polecam te taśmę. Właśnie ją kupiłem, czekałem na przesyłkę tylko 3 dni. Taśma naprawdę OK.