Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z anteną

jarciu
16-07-06, 20:12
Witam.
Mam honde 4 gen. i problem z odbiorem fal w radiu. Zamontowaliśmy radio marki clarion z mieeka mechanika wymontowane wczesniej z daewoo nexii w ktorej fale odbieralo super a tu nie wogole przy automatycznym szukaniu znalez jakiejkolwiek stacji. Gubi fale!
Co to moze być? Jeśli to antena to jak ja wymontowac z auta?

ppm702
17-07-06, 09:51
sprawdzałeś miernikiem ciągłość kabla antenowego?

driven22
17-07-06, 10:05
w moim sedanie tez antena zbiera do du... Tragedia. Starzy mają 5D i idealnie zbiera wszystko. A tu jakiś badziewny wysuwany aluminiowy bat. Przyczyny też nie mogę znaleźc bo niby wszystko jest ok.

Meskal
27-07-06, 11:15
driven22 Sprawdz kable imo. Ja mialem to samo. Pytam czemu radio nie gra handlarza,on mi nasciemnial ze wypadla wtyczka bo tam inna koncowka itd. itp.

Patrze a tam kabel urwany. Dorobilem koncowke, podlaczylem. Gralo spox ale tylko na postoju, podczas jazdy czasem trzaski,szumy. Zajrzalem pod deche, wyciagnalem antene. a tu all porwane, antena chyba w 3 miejscach urwana. Wywalilem all, przeciagnalem nowy kabel,(przepychanie kabelka na nowo przez slupek zapchany porwanymi kablami>all). Ale przeszlo. Gra i buczy. Tak jak ktos tu radzi, sprawdz ciaglosc anteny...

driven22
03-08-06, 09:17
Wszystko sprawdzone- kabel i antena jak nówka- nie wiem co jest . Najgorsze, że nie ma na co zamienić- bo to wysuwany wynalazek.

driven22
03-08-06, 09:17
Wszystko sprawdzone- kabel i antena jak nówka- nie wiem co jest . Najgorsze, że nie ma na co zamienić- bo to wysuwany wynalazek.

robert52
08-09-06, 09:24
driven22 Sprawdz kable imo. Ja mialem to samo. Pytam czemu radio nie gra handlarza,on mi nasciemnial ze wypadla wtyczka bo tam inna koncowka itd. itp.

Patrze a tam kabel urwany. Dorobilem koncowke, podlaczylem. Gralo spox ale tylko na postoju, podczas jazdy czasem trzaski,szumy. Zajrzalem pod deche, wyciagnalem antene. a tu all porwane, antena chyba w 3 miejscach urwana. Wywalilem all, przeciagnalem nowy kabel,(przepychanie kabelka na nowo przez slupek zapchany porwanymi kablami>all). Ale przeszlo. Gra i buczy. Tak jak ktos tu radzi, sprawdz ciaglosc anteny...

Meskal a jak położyć nowy kabel, bo ja mam strasznie skorodowaną antenę i za jednym zamachem chciałbym zrobić wszystko. Nie wiem jak się zabrać do wymontowania anteny, a tym bardziej kabla.
Zastanawiam się, czy nie lepiej założyć sobie wewnętrzną antenę. Co o tym sądzisz/-cie?
Pzdr

ppm702
08-09-06, 10:47
ak położyć nowy kabel
nie rozumiem Twojego problemu :?:

robert52
10-09-06, 16:33
nie wiem jak brać się do wyjęcia anteny ze słupka i wymiany na nową, oraz nowy kabel... od tak poprostu ;-)

ppm702
10-09-06, 19:17
robert52, było to opisywane na forum -> Szukaj Twoim przyjacielem. Nie zmuszaj innych, żeby po raz enty pisali to samo