Zobacz pełną wersję : Problem z anteną
Witam.
Mam honde 4 gen. i problem z odbiorem fal w radiu. Zamontowaliśmy radio marki clarion z mieeka mechanika wymontowane wczesniej z daewoo nexii w ktorej fale odbieralo super a tu nie wogole przy automatycznym szukaniu znalez jakiejkolwiek stacji. Gubi fale!
Co to moze być? Jeśli to antena to jak ja wymontowac z auta?
sprawdzałeś miernikiem ciągłość kabla antenowego?
w moim sedanie tez antena zbiera do du... Tragedia. Starzy mają 5D i idealnie zbiera wszystko. A tu jakiś badziewny wysuwany aluminiowy bat. Przyczyny też nie mogę znaleźc bo niby wszystko jest ok.
driven22 Sprawdz kable imo. Ja mialem to samo. Pytam czemu radio nie gra handlarza,on mi nasciemnial ze wypadla wtyczka bo tam inna koncowka itd. itp.
Patrze a tam kabel urwany. Dorobilem koncowke, podlaczylem. Gralo spox ale tylko na postoju, podczas jazdy czasem trzaski,szumy. Zajrzalem pod deche, wyciagnalem antene. a tu all porwane, antena chyba w 3 miejscach urwana. Wywalilem all, przeciagnalem nowy kabel,(przepychanie kabelka na nowo przez slupek zapchany porwanymi kablami>all). Ale przeszlo. Gra i buczy. Tak jak ktos tu radzi, sprawdz ciaglosc anteny...
Wszystko sprawdzone- kabel i antena jak nówka- nie wiem co jest . Najgorsze, że nie ma na co zamienić- bo to wysuwany wynalazek.
Wszystko sprawdzone- kabel i antena jak nówka- nie wiem co jest . Najgorsze, że nie ma na co zamienić- bo to wysuwany wynalazek.
driven22 Sprawdz kable imo. Ja mialem to samo. Pytam czemu radio nie gra handlarza,on mi nasciemnial ze wypadla wtyczka bo tam inna koncowka itd. itp.
Patrze a tam kabel urwany. Dorobilem koncowke, podlaczylem. Gralo spox ale tylko na postoju, podczas jazdy czasem trzaski,szumy. Zajrzalem pod deche, wyciagnalem antene. a tu all porwane, antena chyba w 3 miejscach urwana. Wywalilem all, przeciagnalem nowy kabel,(przepychanie kabelka na nowo przez slupek zapchany porwanymi kablami>all). Ale przeszlo. Gra i buczy. Tak jak ktos tu radzi, sprawdz ciaglosc anteny...
Meskal a jak położyć nowy kabel, bo ja mam strasznie skorodowaną antenę i za jednym zamachem chciałbym zrobić wszystko. Nie wiem jak się zabrać do wymontowania anteny, a tym bardziej kabla.
Zastanawiam się, czy nie lepiej założyć sobie wewnętrzną antenę. Co o tym sądzisz/-cie?
Pzdr
ak położyć nowy kabel
nie rozumiem Twojego problemu :?:
nie wiem jak brać się do wyjęcia anteny ze słupka i wymiany na nową, oraz nowy kabel... od tak poprostu ;-)
robert52, było to opisywane na forum -> Szukaj Twoim przyjacielem. Nie zmuszaj innych, żeby po raz enty pisali to samo