Zobacz pełną wersję : Nokya Hyper yellow
Witam!Ktoś może ma lub miał takie żarówki?potrzebna mi opinia o widoczności na tych żarówkach i jaką barwę światła dają.Prosiłbym o zdjęcia jeśli to możliwe.Z góry dziękuję za odpowiedzi!
Poszukaj opinii w google ale tak poza marginesem obiło mi się o uszy że niebawem ma wejść zmiana w przepisach dotycząca właśnie barwy świateł pojazdów samochodowych. Mają podobno wywalić barwę żółtą selektywną.
Mają podobno wywalić barwę żółtą selektywną. zgadza się, wiec mogą też się czepiać do żółtych halogenów
TOMEK840123
10-01-10, 12:40
mogą też się czepiać do żółtych halogenów
Przepis dotyczy świateł mijania i drogowych.
dzięki za doinformowanie :)
Nie moga zabronić przeciwmgłowych selektywnych, bo akurat one znacznie lepiej oświetlają drogę w czasie mgły niż białe światło, albo, nie daj Boże, niebieskie.
Póki co nie znalazłem nigdzie wzmianki o zakazie używania świateł mijania o żółtej barwie...jeśli je dobrze ustawie to chyba nikt nie będzie się czepiać.
na pewno bedzie duzo lepiej niz banda debili na niebieskich xenonach przez ktorych rozwalic sie mozna autem tak oslepiaja(i nie ma tlumaczenia ze fabryczne sa dobre bo nie sa-oslepiaja duzo bardziej niz zwykle zarowki halogenowe). Ale wracajac do tematu: mam u siebie Osramy zolte, swiatlo jest piekne zolte, jedyny minus to taki ze nie maja +235693% wiecej mocy i przy pogodzie takiej jak teraz(po 5 minutach jazdy za kims caly przod auta jest w blocie i soli) troche slabo swieca przez brudne klosze.
od stycznai czy od lutego tego roku ten przepis prawdopodobnie zacznie obowiazywac...
od stycznai czy od lutego tego roku ten przepis prawdopodobnie zacznie obowiazywac...
kurcze nie slyszalem o tym jeszcze i troche mnie martwi ta wiadomosc:((( masz jakiegos linka do artykulu czy jakiejs wzmiani w internecie?? poczytalbym.
Ja też bym poprosił o ten artykuł jeśli można ;)