Zobacz pełną wersję : Drgania samochodem przy 2 tys obrotów..civic 94 rok(jajko)
mam taki problem jeden mały
jadac samochodem prz obrotach około 2 tys starsznie telepie mi przodem auta czuć ze to lewa strona powyzej 3 tys obrotów to sie juz nie dzieje i tak jest na każdym biegu.
opony sa dobre bo niedawno wywazane i zakładane itd.
co to może byc??
moze ktos cos doradzi?
dzieki z góry
na postoju tez czy tylko w czasie jazdy?
Moze poduszki silnika do wymiany?
sprawa już wyczajona.. POLECIAŁ PRZEGuW WEWENTRZNY
I TERAZ PYTANIE KOLEJNE czy PRZEGUB WEWNĘTRZNY PODEJDZIE od d15b7 do d16a9/d16z6 ???
a WIĘC dalej jest coś zle przegub wew wymieniony zew TEZ i dalej terepie kierwonica przy okolo 2,5 do 3 tys obrotow ale juz Mało ..lekkie takie drgania sa > wie KTOS co to moze BYC???
Może półosie albo przegób zewnętrzny? Sprawdzałeś stan łożyska piasty?? Też może być luz i przez to tak...
przeguby sa nowe zew .. a łozyska nie sprawdzalem..
jakby ktos cos jeszcze na ten temat wiedzial albo mial taki przypadek prosze o PW
a wie ktoś może ile frezów ma przegub wewnętrzny od strony półosi i od strony skrzyni do civica Vg?
przguby wymienione tulejki na piastach tez i dalej sa drgania przy takich samych obrotach Mial ktos z Was taki przypadek???
Ja miałem ale nie w Hondzie.
Przyczyną drgań były poduszki pod silnikiem. Szczególnie łapa pod skrzynią.
Co ciekawe po ich wymianie przez ok. 100km było jeszcze gorzej, a potem ładnie wszystko się ułożyło.
wymień łożyska i problem ustanie
Łożyska
Przguby
Drązki
Końcówki itd jest OK
i dalej sie dzieje to co w temacie !
Ja się nadal upieram przy poduchach.
Ja się nadal upieram przy poduchach.
można Je jakoś sprawdzić ????
czy są dobre czy nie ??