Zobacz pełną wersję : problem
PAnowie wiec tak . dzisiaj kupiłem honde rok95 1.5 16v jaki termostat do tego auta ? potrzebuje link. jakie oznaczenie silnika mam w tym aucie? pali mi sie kontrolka ABS od czego?
aha i ile oleju wchodzi to tego silnika?
model silnika masz wybity na bloku z przodu, nikt CI nie powie po opisie rok 95 1.5 16v co to za honda, ewentualnie sprawdź jaka masz budę w dowodzie, 95 rok to albo koncowka V gen
Silniki montowane w V generacji:
* D15B, SOHC VTEC, 16V, 1493 cm, 130 KM
* D15B2, SOHC, 16V, 1493 cm, 90 KM
* D15B3, SOHC, 16V, 1493 cm, 94 KM
* D15B7, SOHC, 16V, 1493 cm, 103 KM
* D15B8, SOHC, 8V, 1493 cm, 70 KM
* D15Z1, SOHC VTEC-E, 16V, 1493 cm, 89 KM
albo początek VI gen.:
# D15Z3, SOHC VTEC-E, 16V, 1493 cm, 90 KM
# D15Z6, SOHC, VTEC, 16V, 1493 cm, 114 KM
# D15Z8, SOHC VTEC-E, 16V, 1493 cm, 114 KM
# D15Z8E, SOHC VTEC, 16V, 1493 cm, 115 KM
oleju pewnie nie wejdzie więcej niż 4 litry, co do absu w ogóle działa? bo nie wiadomo czy świeci Ci sie tylko kontrolka czy w ogóle przestał działać.
co do absu w ogóle działa tak wogole nie ma linki od recznego mozliwe ze to przez to?
i dalej nie wiem jakie mam oznaczenie silnika ,dobre te silniki wogole?
no masz wybite na bloku musisz otworzyć maskę schylić sie przetrzeć bo pewnie jest zawalone błotem i ukażę Ci sie D15....
wiesz w ogóle jaki masz model civica?:)
wiesz w ogóle jaki masz model civica? własnie o to chodzi ze nic nie wiem zeilopn jestem
http://moto.allegro.pl/item874914253_piekna_honda_1_5vvti_oszczedna_tanio .html to cos kupiłem powiedzcie mi cos wiecej na temat tego auta jak mozecie
bardzo prosze o pomoc
najprawdopodobniej kupiłeś civica VI generacji przed liftem, MA9, z silnikiem D15Z3, SOHC VTEC-E, 16V, 1493 cm, 90 KM
tu masz wybity numer silnika :
http://images41.fotosik.pl/241/2eac1b6756fb1052.jpg (www.fotosik.pl)
tak kolega ma racje a co myslicie o tym zakupie dałem 5500, abs nie działa i nie ma linki od recznego pekła
ogólnie ja za te pieniądze to zakup udany silnik jak w kazdej hondzie zywotny jesli nie był katowany to pojezdzisz jeszcze długo kontrolka od ABS moze sie swiecic z powodu uszkodzonego czujnika przy kole ewentualnie naderwany kabel,termostat dostaniesz w kazdym sklepie z czesciami ale najpierw poszukaj na forum cos o termostacie dowiesz sie moze jakiej firmy sa dobre i polecane,oleju wejdzie około 4L.Ogolnie polecam opczytac forum urzywajac opcji szukaj dowiesz sie wiele rzeczy przydatnych podczas eksploatacji hondy a moze uda sie zaoszczedzic pare groszy korzystajac z rad i porad z forum niz jezdzic po mechanikach....witamy w gronie użytkowników i życze bezawaryjnej eksploatacji.
PAnowie wiec tak . dzisiaj kupiłem honde rok95 1.5 16v jaki termostat do tego auta ? potrzebuje link. jakie oznaczenie silnika mam w tym aucie? pali mi sie kontrolka ABS od czego?
aha i ile oleju wchodzi to tego silnika?
Arku, trochę dobrych chęci i myślę że wszystkiego się dowiesz. Przede wszystkim tak jak chłopaki mówią, zajrzyj pod maskę i określ jakie masz oznaczenie silnika. Jak to już zrobisz dam Ci link do termostatu.
Co do ABSu przyczyn może być wiele, m.in. uszkodzony czujnik, różna wielkość opon na osiach pojazdu lub tak jak również było już powiedziane, uszkodzenie instalacji elektrycznej czujników itp.
Brak linki ręcznego nie powoduje świecenia się kontrolki.
Pali Ci się ta lampka regularnie od razu po odpaleniu auta czy w czasie jazdy się zapala? Sama z siebie czy np. po hamowaniu?
P.S. Poczytaj w wolnej chwili regulamin zakładania tematów na forum;)
Ciekawy opis na tej aukcji " PIĘKNA HONDA 1.5VVTI OSZCZEDNA TANIO!!!!! VVTI :eek: to może to Toyota ? :)
dziekuje bardzo jutro sprawdze co i jakie mam oznaczenie a na forum poruszac sie potrafie spokojnie koszystałem z wielu forom juz regulaminu nie czytałem musze przyznac;)
Arku, trochę dobrych chęci i myślę że wszystkiego się dowiesz. Przede wszystkim tak jak chłopaki mówią, zajrzyj pod maskę i określ jakie masz oznaczenie silnika. Jak to już zrobisz dam Ci link do termostatu. kolego takie cos mam na 100% dasz ten link do termostatu? i jak mozesz to daj do linki od recznego bede bardzo wdzieczny dodam ze mam tarcze z tyłu
W poniedziałek jak będę w robocie napiszę Ci indeksy.
napiszę Ci indeksy.kolego potrzebuje konkretnie linkow z aukcjami:) z gory dziekuje:)
pali mi sie kontrolka ABS od czego?
MA9 D15Z3 byl montowany abs ? :eek:
MA9 D15Z3 byl montowany abs ? z tego wychodzi ze tak bo kontorlka jakas tam jest i sie pali:P
kolego co z tymi linkami ??
http://moto.autocentrum.pl/sklep.php/pl,,,,,karta,22650,,,,,,,,,.html
Na alledrogo są termostaty
Na alledrogo są termostaty
z tego co patrzyłem dziś rano, do jego silnika nie ma
pali mi sie kontrolka ABS od czego?
U mnie też sie paliła kontrolka od ABS-u,wyglądało to tak,że zaraz po odpaleniu auta pompa dobijała sobie ciśnienie tak przez pół minuty po czym zapałała sie kontrolka i świeciła sie już przez cały czas. Tak było za każdym uruchomieniem auta bez znaczenia czy na ciepłym czy na zimnym silniku.W moim przypadku do wymiany była pompa od ABS.W Hondach Civic przedliftowych 95-96 były inne pompy ABS-u niż w tych od 97 roku.
Były te same pompy.
Jednak sie z tym nie zgodze w Civicach 5D z poczatku produkcji były takie pompy ABS:
http://moto.allegro.pl/item880932752_honda_civic_95_00_1_6_16v_pompa_abs. html
a później zostały one zastąpione takimi:
http://moto.allegro.pl/item888594855_honda_civic_5d_1_6_1_6_pompa_abs_100 _sprawna.html