Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wskazówka predościomierz

midasziom
06-01-10, 19:52
Witam. Dzis wystąpił w mojej hani problem i polega na tym że wskazowka prędkościomierza się nie rusza aż do momentu osiągnięcia prędkosci około 40 km/h lub jak pukne w szybke od zegarów.mysłalem że to od zalożenia indiglo i pomalowania wszazówek ale wcześniej też to się działo tylko rzadko. czy możliwe że to od tych mrozów?ponieważ ostatnio autem jeżdziłem 1 grudnia i dzis dopiero wsiadłem.normalnie jeżdził mój tato ale nic nie zauważył (pewnie nie patrzal:)).

SajmonLP
06-01-10, 19:54
mialem ten sam problem ale w Vgen. Również musiałek walić w szybke...albo po p[rostu poczekać, az sie nagrzeje w kabinie, wiec zapewne, jak sie dowiedziałem, porobily się zimne luty na układzie z licznika, wystarczyło przelutować i było okej :)

midasziom
06-01-10, 19:58
jak to zrobić?:)

SajmonLP
06-01-10, 20:01
musisz wyjąć cały licznik i go rozkręcic, nastepnie wyjąć całą tą płytkę z układem elektrycznym i albo samemu przelutowac specjalna lutownica z odsysaniem żeby nie polutować jakoś dwóch biegunów i nie zrobić zwarcia, albo dać komuś, kto robi takie rzeczy, ja dałem do faceta ktory naprawia telewizory, oni maja te lutownica, na stolik położyłem ten układ, i wszystkie luty, mi przelutował na nowo, wziął za 10 minut roboty 10zł :)

midasziom
06-01-10, 20:04
a da się może to jakoś wymienić w razie jakby mi koleś to spartolil?:)