Zobacz pełną wersję : Woda pod nogami pasazera pomocy
Po kazdym deszczu na dywaniku pasazera jest woda. Jak kupilłem samochod to nie mialem tego problemu, teraz niestety leci woda. W czasie deszczu siedzialem w samochodzie i szukalem skad to leci. Dostrzegłem iż zbierają sie kropelki na obudowie od silniczka dmuchawy:( ale jak one tam trafiaja to juz nie mam pojęcia Uszczelki chyba sa ok... ehh POMOCY !!
U mnie problem był tylko z lewej strony.Przyczyna-puścił klej na przedniej szybie.Sprawdź może to to.
fakt odkleja sie jak podniose ale jak leje z gory woda, to ladnie splywa.. wiec to nie to :(
a ja jestem pewien, że to jednak to. Pamiętak że woda ma dobre własności penetrujace, a karoseria w trakcie jazdy pracuje
napewno szyba puszcza sprawdz czy orginalna czy wklejany zamiennik
kelly bundy
16-07-06, 12:13
witam,u mnie jest to samo,ale tylko wtedy jak jest duża ulewa i wentylator działa na foll,odkręciłem cały ten plastik co jest pod szybą przednia i sprawdzałem czy nie ma kajs tam dziury lub czy te kanaliki co odprowadzają wode stamtąd nie są zatkane jakimis lisciami ale wszystko wyglada OK,przypuszczam ze jak jest duza ulewa to te kanaliki nie nadążają wody odprowadzac i wentylator jak dmucha to zaciaga jakies krople czy jakos tak.
woda przy wklejanych szybach nie przedostaje się do środka dlatego że klej który ją przykleja jest zarazem uszczelką i żadne kanaliki odprowadzające wodę nic nie pomogą jak szyba jest żle wklejona albo co gorsze jest skorodowana rama okienna co dopiero się ujawnia po wyjęciu szyby
nie wiem jaka mam szybe czy wklejana czy nie, gdyz nie znam sie na tym... wiem jedno ze ten plastik który jest pod szybą moge sobie odgiąć. Moze kupie sylikon i troche tam go wcisne hmm moze pomoze ?
nie wiem jaka mam szybe czy wklejana czy nie, gdyz nie znam sie na tym... wiem jedno ze ten plastik który jest pod szybą moge sobie odgiąć. Moze kupie sylikon i troche tam go wcisne hmm moze pomoze ?
raczej nie pomorze musisz zdiąć wszystkie listwy wokół szyby i jak chcesz tak żeźbić to silikon na około może wtedy
woda wcale nie koniecznie przedostaje się u dołu :P
widzisz inne tanie rozwiazanie ?
w sumie wszystko to kasa silikon napewno najtaniej ale jak chcesz tą hanią pojezdzić to silikon tak nie za bardzo :roll:
droższa opcja to wyjęcie szyby i ponowne wklejenie a może się okazać że rama okienna jest skorodowana
Ceny-przynajmniej u mnie,sa takie.Pytałem bo mam ten sam problem.Wycięcie i wstawienie szyby od nowa HANESCO 230zł,inny nieautoryzowany zakład średnio 80zł pod warunkiem że szyba nie pęknie.Nowa ok. 320zł.Ja na razie jeżdże na silikonie 2 miesiące i jest ok. ale uszczelka tam gdzie go napchałem paskudnie odstaje.Po wypłacie robie tak jak należy.U mnie dokładnie widać gdzie klej puścił bo są w tym miejscu białe plamy-prawie na całej długości od góry z lewej strony przy słupku.