Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Swiecący check w d15B7

mały85
04-01-10, 17:34
Witam. Jestem szczesliwym posiadaczem hondy civic v gen. Jakiś czas temu postanowiłem zmienic silnik i jako że udało mi sie wyrwać kompletną hanke po dzwonie (wersja kanadyjska) za niewielkie pieniądze zdecydowałem sie w koncu i w zeszłym tygodniu moja mała dostała d15d7 ( wczesniej d13b2) . wszystko działa,nie mam zadnych zastrzezeń,silniczek pracuje jak zegarek, jedynie to ze podczas jazdy (na postoju ok,nieważne ile by chodziła) zapala mi sie kontrolka silnika :/ wiem ze duzo juz o tym było, wiem ze na komputerze powinna być kontrolka do samodiagnozy,albo kabel który trzeba zmostkowac zeby mrugała ta na desce. niestety kabla nie moge znależć,a diody na komputerze chyba nie ma,ja w każdym razie jej nie widze.Bez tego raczej nie dowiem sie co jej dolega.Jest możliwe żebym miał jakis inny komputer?Do tego gdy właczam zapłon zaczyna żarzyc sie kontrolka z "długich" świateł i same światła moze to od tego? Zmieniłem całą instalacje oprócz czesci idącej w desce i tej idącej do tyłu(światła,tylna szyba itd) Czy ktoś może mi pomóc? Z góry dzięki :)

Zaldier
04-01-10, 17:39
Następny? :rolleyes:

Coś mi się zdaje, że powinniśmy wprowadzić na forum pewną opcję dotyczącą "świeżych". Dopóki się nie przywita we właściwym dziale, czy nie użyje szukajki w wybranym celu - nie będzie miał możliwości pisania postów w ogólnych tematach, bo aż oczy bolą jak się czyta takie posty w działach zupełnie nie na temat i do tego pierwszy post..;/

Ramzes
04-01-10, 18:27
Napisz w wyszukiwarce samo diagnostyka i uważaj na dział...

mały85
04-01-10, 19:06
Ok,dzięki. Bede uważał