Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z centralnym

gienek
03-01-10, 21:47
Witam od jakiegoś czasu mam problem z centralnym zamkiem.
Mianowicie z kluczyka zamykają się i otwierają wszystkie drzwi a z pilota zamykają i otwierają się wszystkie oprócz drzwi kierowcy. Proszę o pomoc z góry dziękuję.

ppm702
03-01-10, 21:54
walnięty siłownik w drzwiach kierowcy/walnięty kabel na podejściu do siłownika/brak siłownika w drzwiach kierowcy.

nie napisałeś czy kiedyś było dobrze, czy tak masz od początku dlatego diagnoza dość mocno rozrzucona

gienek
04-01-10, 17:01
Działał mój centralny kiedyś ale po powrocie od mechanika przestał więc nie wiem co się z nim stało.
Jak działa od środka z rygla to jest możliwość że jest uszkodzony siłownik ?
Z rygla w środku zamyka i otwiera wszystkie drzwi.

raq22100
04-01-10, 17:57
Dokładnie jest jak mówisz. Ale jak po powrocie od mechanika to mógł również uszkodzić/odczepic kable do tego siłowinka. Diagnoze można by zawezyc jesli powiedział byś jaka to gen. czy CZ zamke oryginalny i czy pilot oryginalny. DO tego powiedz czy jak zamykasz kluczykiem drzwi kierowcy to czy Ci sie zamykają inne drzwi. W każdym bądź razie sprawdź czy dochodiz prąd do siłownika w drzwiach kierowcy kiedy zamykasz/otwierasz, jeśli tak sprawa prosta - walnięty siłownik. Jeśli nie to albo uszkodzony kabel albo centralka.

gienek
04-01-10, 21:51
Jest to V generacja w sedanie a centralnynie wiem czy jest oryginalny.
Z pilota się zamykają wszystkie drzwi oprócz drzwi kierowcy z otwieraniem jest tak samo.
Więc może to ten kabel. jeżeli jest oryginalny to w jakich kolorach mam sprawdzić kable.

Z kluczyka zamykają się wszystkie drzwi i otwierają sie też.

JulekCIVIC
04-01-10, 22:31
Dochodzace do silownika, jesli centralka pilota wysyla sygnal do wszystkich drzwi i kluczyk tak samo tzn ze silownik jest uszkodzony lub jego obwod :)

raq22100
06-01-10, 16:11
Dokładnie jak pisze kolega wyżej. Sprawdź mienrikiem cyz dochodiz prąd do siłownika w drzwiach kierowcy i sprawa rozwiazana :)