Zobacz pełną wersję : Problem z centralnym
Witam od jakiegoś czasu mam problem z centralnym zamkiem.
Mianowicie z kluczyka zamykają się i otwierają wszystkie drzwi a z pilota zamykają i otwierają się wszystkie oprócz drzwi kierowcy. Proszę o pomoc z góry dziękuję.
walnięty siłownik w drzwiach kierowcy/walnięty kabel na podejściu do siłownika/brak siłownika w drzwiach kierowcy.
nie napisałeś czy kiedyś było dobrze, czy tak masz od początku dlatego diagnoza dość mocno rozrzucona
Działał mój centralny kiedyś ale po powrocie od mechanika przestał więc nie wiem co się z nim stało.
Jak działa od środka z rygla to jest możliwość że jest uszkodzony siłownik ?
Z rygla w środku zamyka i otwiera wszystkie drzwi.
Dokładnie jest jak mówisz. Ale jak po powrocie od mechanika to mógł również uszkodzić/odczepic kable do tego siłowinka. Diagnoze można by zawezyc jesli powiedział byś jaka to gen. czy CZ zamke oryginalny i czy pilot oryginalny. DO tego powiedz czy jak zamykasz kluczykiem drzwi kierowcy to czy Ci sie zamykają inne drzwi. W każdym bądź razie sprawdź czy dochodiz prąd do siłownika w drzwiach kierowcy kiedy zamykasz/otwierasz, jeśli tak sprawa prosta - walnięty siłownik. Jeśli nie to albo uszkodzony kabel albo centralka.
Jest to V generacja w sedanie a centralnynie wiem czy jest oryginalny.
Z pilota się zamykają wszystkie drzwi oprócz drzwi kierowcy z otwieraniem jest tak samo.
Więc może to ten kabel. jeżeli jest oryginalny to w jakich kolorach mam sprawdzić kable.
Z kluczyka zamykają się wszystkie drzwi i otwierają sie też.
JulekCIVIC
04-01-10, 22:31
Dochodzace do silownika, jesli centralka pilota wysyla sygnal do wszystkich drzwi i kluczyk tak samo tzn ze silownik jest uszkodzony lub jego obwod :)
Dokładnie jak pisze kolega wyżej. Sprawdź mienrikiem cyz dochodiz prąd do siłownika w drzwiach kierowcy i sprawa rozwiazana :)