Zobacz pełną wersję : Jakie to sprężyny
daniel_2007
02-01-10, 21:29
Witam kolega przywiózł mi przednie sprężyny z amorami do hondy civic 5 gen. kolor sprężyn fiolet ( taki jak HR) oznaczenie to VA 957001 może ktoś się spotkał z takimi springami jakiej są firmy i ile obniżają?
Nie do konca mi pasuje koncowka numeru seryjnego, ale kolor i "957" wskazywaly by na Vogtland'y
daniel_2007
02-01-10, 23:02
końcówka to może być 061
Vogtland'y to twardy zawias?
Jesli 061 koncowka to sa to zdecydowanie Vogtlandy. Jezdze na takich i moim zdaniem dosc miekki zawias, springi H&R z coupe pro-tec byly nieco twardsze.
Aha - te vogtlandy obnizaja ok 30mm.
Ja EJ kupilem w Niemczech i na org.amortyzatorach+VA jasny Fiolet jak ta minka :o u mnie EJ9 na15stce mialem okolo 3-4cm do nadkola i bylo git.Po roku amortyzatory mi sie zuzyly i kupilem caly zawias TA Technix,obnizyl tak samo ale auto gnie sie bardziej na zakretach;)
daniel_2007
03-01-10, 11:24
w tej chwili mam amory TA TECHNIX springi jamex przód - 60 obniżenia jest super ale w zakrętach obcieram przednią dokładką o asfalt i myślę o założeniu do przodu springów HR bo te votglandy widzę że mało obniżają i też mogą być za miękkie
To i ja się podłączę.
Na amortyzatorze mam taki oto symbol: Y210-MI 920722
Czy ktoś jest w stanie zidentyfikować co to za amortyzator? Kupiłem hankę już na glebie i ciekawy jestem co to za zawieszenie...