PDA

Zobacz pełną wersję : uszczelniacz d13b2

vaks18
02-01-10, 13:47
koledzy mam pytanko ciekło mi z uszczelniacza wała rozrzadu to wymieniłem go na orginał wszystko cacy zrobiłem 100km i dalej cieknie koledzy jaka moze byc tego przyczyna ???

CroX
02-01-10, 19:20
Chodzi Ci o simering walka rozrządu?Ten taki mały?Jeżeli tak to podobno jak się nei równo go zamontuje albo za słabo albo za mocno dociśnie to po pewnym czasie może uciekać tamtędy olej...

rider143
02-01-10, 20:51
Chodzi Ci o simering walka rozrządu?Ten taki mały?Jeżeli tak to podobno jak się nei równo go zamontuje albo za słabo albo za mocno dociśnie to po pewnym czasie może uciekać tamtędy olej...

No właśnie podobno :D
Nie wiem jak można docisnąć za słabo lub za mocno. Fakt-jak się krzywo zamontuje (co nie powinno mieć miejsca i raczej trzeba to zrobić specjalnie niż przypadkiem) to będzie cieknąć. Sprawdź też powierzchnie wałka rozrządu w miejscu styku z uszczelniaczem. Zastosuj oryginalny uszczelniacz NOK, poprawnie zamontowany będzie trwały.

skolopendra
02-01-10, 20:54
a i liznąć silikonu nie zaszkodzi

CroX
02-01-10, 20:55
Ja wymieniałem wałek rozrządu neidawno u siebie tj. 2 tygodnie temu dokładnie i zrobiłem do tej pory 1100 km i nic nie leci...simering oczywiście nowy...

Rider za słabo można to wiadomo zę nie dojdzie i gdzieś tam będzie lecieć...a za mocno znowu to podczas ruchu wałka simering może się poskręcać i pozawijać jakby i też będzie lecieć...

marcocivic1
02-01-10, 21:13
Proponowałbym zrobic prosty przyrzad do tego zeby wykorzystac gwint w walku do wcisniecia, i nie smarowac silikonem ani olejem wytrzec idealnie do sucha gniazdo w ktorym siedzi. Wcisnac ok 1mm(na oko) glebiej niz krawedz obudowy i musi byc dobrze. Co do firmy to i REINZ da rade jak dobrze zamontujesz a jest duzo tanszy niz orginał.(nie wiem czy nazwe dobrze napisałęm).Wątpie ze mozna za mocno wcisnac granica jest wysokosc uszczelniacza czyli ostatnia cyfra w rozmiarze oprze sie i dalej nie wejdzie.

vaks18
02-01-10, 21:20
no własnie jest orginał od kolegi z forum ale 100km zrobiłem i zauwarzyłem wyciek :(