PDA

Zobacz pełną wersję : Wymiana kola zamachowego. Jak? Na co zwrocic uwage?

grzes
12-07-06, 08:24
czesc na co zwrocic uwage przy montazu aluminowego kola zam.fidanza?

Furious
12-07-06, 08:36
LOL :D
musisz uwazac aby nie przykrecic go do góry nogami :D

to ja sie podlacze i zapytam na co zwrocic uwage zakladajac klocki Ferodo? :D

kenny
12-07-06, 08:57
to ja sie podlacze i zapytam na co zwrocic uwage zakladajac klocki Ferodo?

żeby nie zakładać na stare :D :wink:

Wlewając płyn do spryskiwaczy, polało mi sie. Czy coś mi grozi? :roll:

kosiniak
12-07-06, 09:34
Wlewając płyn do spryskiwaczy, polało mi sie. Czy coś mi grozi?
nie wlej go do zbiorniczka wyrownawczego :)
Uzupelniejac olej, czy mozna zrobic cos nie tak???

grzes
12-07-06, 09:53
niemyslalem ze to takie smieszne,widac wiecie wszystko od urodzenia.jedno slowo frajerstwo :) (to do tych co pisza *******y)

Furious
12-07-06, 10:06
niemyslalem ze to takie smieszne,widac wiecie wszystko od urodzenia.jedno slowo frajerstwo :) (to do tych co pisza *******y)

Jak nie masz o tym zielonego pojecia (co wnioskuje po Twoim pytaniu) to sie do tego nie zabieraj tylko oddaj to mechanikom.
Twoje pytanie jest na tym samym poziomie co moje (o montaz klockow), nawiasem mowiac srednio pasuje na dzial tuningu, to zwykle pytanie techniczne.
Wlasciwie to w ogole nie wiadomo o co sie pytasz.. Jakim momentem przykrecic sruby? Jak zalozyc lozysko? W ktora strone je zalozyc? Gdzie przod a gdzie tyl? Jak sprzeglo przykrecic?
Dostajesz odpowiedzi na poziomie na ktorym zadales pytanie wiec sie tu nie frajeruj

kosiniak
12-07-06, 10:18
niemyslalem ze to takie smieszne,widac wiecie wszystko od urodzenia.jedno slowo frajerstwo
pytanie bylo smieszne a oprocz tego ze chcesz zabierac sie za rzeczy o ktorych nie masz pojecia uzywasz tez slow nie znajac ich znaczenia :)

grzes
12-07-06, 11:48
chodzilo mi o to czy sa jakies rzeczy na ktore trzeba zwrocic szczegolnie uwage,a czy nie mam pojecia?tak pierwszy raz kupilem fidanze.niech zabierze glos ktos kto ma cos do powiedzenia a ni jakies tam :sad:

ARTX
12-07-06, 12:09
gosc sie pyta bo sie nie zna a odrazu robicie sobie polewke... OGARNIJCIE SIE TROCHE :!: :!: :!:

mozna bylo odrazu napisac, ze pytanie na inny dział czy normalnie odpowiedziec a nie nabijac bez sensu posty :!: jak pozniej ktos ma wejsc na forum drugi raz jak zobaczy taki cos :?: na drugi raz zastanowcie sie troche bo od myslenia głowa nie boli :)

LIO
12-07-06, 14:01
stary sprecyzuj pytanie, bo za ch**a nie wiadomo o co pytasz ?

na co zwrocic uwage przy montazu aluminowego kola zam.fidanza?

na wszystko, chociazby na to zeby sie nie poparzyc od goracego ukladu wydechowego po wjezdzie na kanal 8) wymieniac mozna w nieskonczonosc.
Jesli nie widziales zdjetrej skrzyni, budowy sprzegla, kola zamachowego itd to nie podchodz do tematu i oddaj to w odpowiednie rece.

Furious
12-07-06, 14:03
gosc sie pyta bo sie nie zna a odrazu robicie sobie polewke
ale o co on sie pyta? chetnie bym odpowiedzial ale nie zadal zadnego sprecyzowanego pytania.

itr
12-07-06, 15:36
Spokoj bo bede rzucal ostrzezeniami :P

grzes
13-07-06, 06:42
nie pytalem jak wchodzic do kanalu,lio nie masz nic do powiedzenia to sie nie wpi..,bo to bez sensu.szkoda ze nikt nie ma nic ciekawego do napisania. :sad:

Furious
13-07-06, 08:17
Dobra to ja Ci pomoge....

na co zwrocic uwage przy montazu aluminowego kola zam.fidanza?
Musisz zwrocic uwage, aby dobrze odkrecic koło zamachowe, które jest przykrecone na 5 srub, dobrze założyc nowe łożysko oraz dobrze wbic nowe kołki ustawne docisku sprzegla, a na końcu odpowiednim momentem dobrze przykrecić koło zamachowe.
A teraz prosze moda o zamknięcie tematu bo IMO jest on bezsensowny.