PDA

Zobacz pełną wersję : Łożysko ??

artur123
01-01-10, 15:25
Witam szukałem troszke podobnego tematu ale nic interesującego nie znalazlem na ten temat o VI gen. Ostatnio przez śliska nawierzchnie miałem spotkanie z kraweznikiem. Predkosc przy uderzeniu z 10km/h. Wiec skrzywil sie lekko rant felgi ( juz ja naprostowalem i wyważylem ) i teraz przy predkoscie pow. 80km/h troszke huczy z tylu po stronie uderzenia ale na szczęscie nic nie sciaga... tak wiec na pewno padło łozysko ktore wymienia sie z piastą. i moje pytanie jest takie czy moze mi ktos polecic jakas piase ( firme ) w rozsadnej cenie do jakosci. W inter carsie maja firmy
- JC Auto za 130zl
- Kanaco za 140zl
- Optimal niby polecany przez serwis ale koszt kolo 250zl
Czy te tansze naprawde krocej wytrzymaja??? Moze ktos polec jakies inne firmy nie zbyt drogie...
Dodaje ze D14A4 z tylu beben bez abs.

marcocivic1
01-01-10, 17:31
ja na JC zrobilem 40000 tys i jest ok

amon
01-01-10, 18:37
Kanaco jest super - oryginał z japoni i sa tam zamontowane oryginalne łożyska NTN. Tylko są dwa rodzaję więc uważaj - jeden rodzaj ma srednicę wew - 25mm, a drugi 28mm. w Intercarsi te za 140 zł to te tańsze o srednicy wew 25mm ale czy bedzie pasowało - nie wiem najlepiej jak byś wyjął stare i zmierzył, lub mozna dojśc po numerze Vin jaką masz średnicę. A na marginesie to mam takie lożyska - jak coś to pisz na PW.

PaĆko$
02-01-10, 08:44
Jezdze na NTN po takiej samej przygodzie jak Ty , gdzie powyzej 80km/h huczało ledwo, ledwo co, w prawym tylnym kole, ale dla wlasnego bezpieczenstwa kupiłem nowe łozysko z piastą :) ....zaplacilem 152zl z przesylka i jestem zadowolony, cisza teraz duzo wieksza:)

artur123
02-01-10, 11:16
Wiec jednak kupie chyba te KANACO tylko ze moze ktos wie jaka jest srednica lozyska wewnatrz w EJ9 1.4IS bez abs 1996rok ??? I czy są potrzebne jakiwes specjalne narzedzia do jego wymiany jakies sciagacze itp.

marcocivic1
03-01-10, 12:25
Klucz nasadowy 32 lub 30 i mlotek. Co do srednicy to w katalogach powinno byc najlepiej zmierzyc ale wydaje mi sie ze 28

artur123
03-01-10, 13:20
ok dzieki jakos w tygodniu zabiore sie za to bo nie lubiej jak cos mi w samochodzie jest nie tak :) wyjme stara zmierze i do sklepu kupie tak bedzie najlepiej... dam znac jak skoncze i podam ewentualnie wymiary piasty na przyszlosc moze beda komus potrzebne :)

siemens_15
05-01-10, 00:20
Kanaco jest super - oryginał z japoni i sa tam zamontowane oryginalne łożyska NTN. Tylko są dwa rodzaję więc uważaj - jeden rodzaj ma srednicę wew - 25mm, a drugi 28mm. w Intercarsi te za 140 zł to te tańsze o srednicy wew 25mm ale czy bedzie pasowało - nie wiem najlepiej jak byś wyjął stare i zmierzył, lub mozna dojśc po numerze Vin jaką masz średnicę. A na marginesie to mam takie lożyska - jak coś to pisz na PW.

ja kupowałem KANACO, a w środku w pudełku siedziało KOYO

elemenateur
05-01-10, 01:06
hej jak już poznasz średnicę i ceny jakie możesz uzyskac uderz do mnie i powiedz jaką najlepszą cenę dostałeś :)
Postaram się coś zaradzic żebyś nie przepłacał:)

Pozdrowionka
Marcin

skolopendra
05-01-10, 15:29
ja kupowałem KANACO, a w środku w pudełku siedziało KOYO

no to nie najgorzej chyba :)

PeJot
05-01-10, 22:13
Też polecam Kanaco, sprzedałem kilka sztuk i w piaście zawsze było łożysko Koyo Japan czyli pierwsza liga :)

A z tym mierzeniem łożyska to dajecie czadu :confused: - jest piasta z ABS lub bez ...