Zobacz pełną wersję : patologia z centralnym...
miesiąc temu kupiłem ej 9. po tygodniu z pilota załanczał się tylko alarm a drzwi zamykałem chwile wcześniej z kluczyka.jak rozebrałem klamke to lock był skręcony na drut więc pomyślałem że to przez to i zamówiłem nową klamke. wczoraj całkowicie zdjąłem z klamki lock bo wiedziałem że dziś przyjdzie nowa klamka...i ucieszyłem się bo bez uszkodzonego elementu centralny chodził z pilota bez zarzutów..a jak już założyłem nowy lock to znowu przestał chodzić..a co najdziwniejsze..jak zdjąłem lock ponownie to centralny nie działa (choć wcześńiej bez niego działał)...i jak tu się nie w****ić?
co to może być>?
Napisz może czy to oryginalny centralny + alarm który tym steruje czy jest to Hondowski pilot. Przydałaby się też informacja o tym jaki to samochód oraz jeśli to dodatkowy alarm to jak to jest podłączone.
Napisz może czy to oryginalny centralny + alarm który tym steruje czy jest to Hondowski pilot. Przydałaby się też informacja o tym jaki to samochód
wszystko jest w orginale..pilot hondowski bo przy zapasowym kluczyku jest taki sam..a samochód to hatchback 1.4 90 km z1999 roku. to patologia jest!! przed chwilą wróciłem z miasta..chyba z 10 razy zamykałem i otwierałem samochód i jeden jedyny raz zadziałał ten centralny..a później znowu dupa:(
To, że przy zapasowym kluczyku jest taki sam, nie znaczy, że to oryginalne. Ale załóżmy, że tak. Sprawdź bezpieczniki 3 (7.5A) i 6 (20A) pod kierownicą a jeśli są sprawne to weź instrukcję i posprawdzaj kable tak jak to opisali.
PS. Czy jak przekręcisz kluczyk w drzwiach to zamyka/otwiera Ci wszystkie zamki czy też to nie działa? Sprawdzałeś baterie w pilocie?
PS. Czy jak przekręcisz kluczyk w drzwiach to zamyka/otwiera Ci wszystkie zamki czy też to nie działa? Sprawdzałeś baterie w pilocie?
od strony pasażera jak zamykam to nie zamykają się drzwi kierowcy a takto dobrze działa
Jesli zamykasz kluczykiem drzwi kierowcy to maja sie zamknac wszystkie. A jesli pasazera to maja sie zamknac tylko one, to jest prawidłowe działanie.
od strony pasażera jak zamykam to nie zamykają się drzwi kierowcy a takto dobrze działa
To raczej normalne, pasażer nie ma mastera. Czyli jak przekręcisz zamek w drzwiach kierowcy to drzwi pasażera reagują, jeśli tak to zamek i centralka jest ok, problemu bym szukał w części związanej z obsługa z pilota. Sprawdzałeś bezpieczniki i baterie?
JulekCIVIC
04-01-10, 19:36
no bezpieczniki to chyba raczej nie jesli raz dziala a raz nie... a baterie to juz predzej, ale najlepiej bedzie jak zdejmiesz tapicerke i zobaczysz dokladnie okablowanie