Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Zdjęcia silników

ViruS86
30-12-09, 22:24
Witam
Chcę niedługo zostać szczęśliwym posiadeczem civica V generaci i mam takie pytanie: czy silnik z gaźnikiem ma na nim umieszczonę wielką puche w której jest filtr powietrza, monowtrysk nad kolektorem dolotowym jest czarna okrągła przepustnica ale filtr powietrza jest jak w wielopunkcie, a wielopunkt jest tylko kolektor do którego idzie rura z filtru powietrza?

Najlepiej by było gdyby ktoś umieścił zdjęcia tych silników wtedy wszyscy laicy jak ja mieliby wszystko czarne na białym.

Przepraszam jeżeli w złym miejscu załozyłem ale wydaje mi się najbardziej odpowiednie

Nemereth
30-12-09, 22:29
Tematów jest sporo o tym. Zajrzyj do działu nasze Hondy, powinno się coś znaleźć...
A na wstępie...

Patelnie mają tylko gaźniki z tego co wiem.
Wtryski masz bez patelni. Czyli kolektor dolotowy i nad nim masz listwe wtrysków i w tej wersji silnika idzie tzw dolot powietrza czyli rura wygięta pod kątem, poprowadzona aż do okolic prawej lampy.

Lcfr
30-12-09, 22:33
Najlepiej by było gdyby ktoś umieścił zdjęcia tych silników wtedy wszyscy laicy jak ja mieliby wszystko czarne na białym.

najlepiej to wejsc na nowe forum i zarządać by ktos umiescił
jednoczesnie nie poświecając ani chwili na to by sobie znaleźć
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=10527

ViruS86
30-12-09, 22:58
Lcfr naprawdę dzięki za tego linka
może nie uwierzysz ale szukałe ze 2 godziny foto tych silników a najlepsze jest to że ogłądałem ten temat ale nie doszedłem do jego końca bo widziałem tylko wygląd karoseri i tabele silników będe miał nauczkę na przyszłość że trzeba wszystko od dechy do dechy przejrzeć:)

A jak uważacie pewnie najlepiej kupić na pełnym wtrysku co nie
najgorsze jest to że wczoraj byłem oglądać czarnego vteca wersje kanadyjską za 7 k i miałbym go gdyby nie fakt że godzinę wcześniej był jakiś koleś i dał zaliczkę a dzisiaj miał jechać na stacje diagnostyczną no i poszła:(

Lcfr
30-12-09, 23:00
wiecej determinacji w szukaniu na nowych forach :)
i powdzenia w zakupach

ViruS86
30-12-09, 23:10
Dzięki:)

tomekjzg
31-12-09, 11:13
obserwuj naszą forumową giełde często się przewijają auta na sprzedaż i powodzenia w szukaniu