Zobacz pełną wersję : Klimatyzacja problem :(
Witam,
Wiec tak mam duży problem, wczoraj byłem u nabicia klimatyzacji, wszystko oki klima szczelna napełniona, ale wiatrak od jej chłodnicy nie kreci sie zaraz po właczeniu klimatyzacji i powiedzieli mi ze jak się nie kreci nie moge używac bo zepsuje klimatyzacje :(. Sam wiatrak jest oki bo podlaczyli go na krótko do aku i krecił sie. Czy w klimatyzacji w hondzie wiatrak musi krecic sie zaraz po właczeniu czy ma jakis czujnik jak wiatrak chłodnicy silnika ? Bardzo proszę o pomoc. Samochod to Honda Civic 1.6 z roku 1999.
musi wiatrak zalaczyc sie odrazu po nacisnieciu przycisku klimy bynajmniej ja tak mam
moze jakis bezpiecznk od klimy ci padl poszukaj skoro na krotko wiatrak dziala
kurcze wszystkie bezpieczniki sa oki :( sprawdzali to, chyba ze nie sprawdzili dobrze które to sa bezpieczniki od klimy ?. przekazniki tez :( wiecie może co jeszcze może byc ??
ktora wersje 1,6 masz japonczyka czy anglika :?:
bo w japonczyku sa bezpieczniki pod kierownica i pod maska
1,6 japonczyk, mam pod maska i pod kierownica, ale nie bardzo wiem ktore to sa od klimy.
Manual sie klania
pod kiera 17 7,5A
pod maska 56 20A
własnie manuala nie ma, tak bym sobie juz sprawdził. Dzieki za pomoc.
sprawdzone bezpieczniki, sa oki :( juz nie mam pojecia co jest nie tak, jakies propozycje ?
walniety czujnik ciśnienia w sprężarce
no to moze gdzies masa nie styka kolo wiatraka
no to moze gdzies masa nie styka kolo wiatraka
przychylałbym się do tej teorii :) niech ci jakis elektryk sprawdzi pod maską kable.
sprawdzone bezpieczniki, sa oki :( juz nie mam pojecia co jest nie tak, jakies propozycje ?
A moze nadmuch jest po prostu wyłączony. Ja sie tak nabrałem. Przycisk wcisniety, klima nie chodzi, dioda na przycisku sie nie swieci, myslalem ze sie cos popsuło. Wystarczy wlaczyc wentylator na I bieg i jest ok.
przycisk sie swieci klima chłodzi ale wiatrak nie chodzi, a tylko na chwilke wlaczylem zeby nie spalić, wiec to raczej nie to.
przycisk sie swieci klima chłodzi ale wiatrak nie chodzi, a tylko na chwilke wlaczylem zeby nie spalić, wiec to raczej nie to.
Wlacz klime i poruszaj kostkami łaczacymi kabelki, moze gdzies nie stykac. Najpierw zobacz jaka droge pokonuja kabelki od poczatku az do wentylatora. Moze gdzies sie rozlaczylo, moze machaniory odlaczyli i zapomnieli podlaczyc, albo gdzies styk jest luzny i nie laczy.
nightcrawler
12-07-06, 11:05
jak nie zadziala to pociagnij kabel od przycisku do wiatraka, aby po nacisnieciu przycisku wlanczal sie alarm, robilismy tak w cvc 91r i dziala ;)