Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : lampki z tyłu w kabinie

demonobiker
28-12-09, 20:30
Panowie mam pytanko chciałem zamontować lampki w kabinie z tyłu nad pasami tak aby w momencie otwierania danych drzwi zapala sie przy nich lampka... i teraz moje pytanie poszukuje takich lampek które bedą się zapalały w momencie otwarcia drzwi oraz wtedy kiedy chcemy jak drzwi sa zamkniete ;) macie jakis pomysl skad wymodzic takie lampeczki? wiem ze np z renault 19 czy bmw e36 lampki nie zapalaja sie kiedy otwieramy drzwi wiec szukamy czegos innego, najlepiej uzywanego i niedrogiego!kto się spisze ma browara...

zbylu_z
28-12-09, 21:10
pokombinował bym z toba przy tych lampkach ale za daleko :/ tez mam zamiar coś takiego zrobić

Dobraku
28-12-09, 21:32
Nie bardzo jest możliwość żebyś sobie powiązał konkretną lampkę do konkretnej krańcówki w drzwiach dlatego, że one wszystkie są połączone równolegle nie licząc tej w bagażniku. Chyba tylko drzwi kierowcy mają to troszkę inaczej rozwiązane, Tył jest razem ... wiec jak otworzysz jedne drzwi to zapali ie się oświetlenie obu słupków.

demonobiker - puknij do mnie na pw ze swoim gg widze ze z bełchatowa jestes to coś pokombinujemy.

kicer
28-12-09, 22:04
Dla chcącego nic trudnego. Po prostu w odpowiednim miejscu trzeba wlutować diode prostowniczą i po problemie.

Dobraku
28-12-09, 22:29
Dla chcącego nic trudnego. Po prostu w odpowiednim miejscu trzeba wlutować diode prostowniczą i po problemie.

I bedziesz ciąć fabryczne wiązki ... własnie to sprawdziłem tylne drzwi i pasażera przednie maja krańcówki połączone równolegle. Masz racę że jest taka opcja tylko co krańcówka do musisz dać diodę w szereg katodą do krańcówki a sygnał do lampki brać własnie z katody.

Son - Goku
28-12-09, 22:59
a nie można przeciągnąć kabel do lampki jaką mamy??

Dobraku
28-12-09, 23:10
a nie można przeciągnąć kabel do lampki jaką mamy??

Jasne i to jest najprostsze rozwiązanie tylko koledze chodzi o to aby lampki mu się zapalały indywidualnie. Tzn. ja tak to zrozumiałem:)

demonobiker
29-12-09, 14:47
w sumie niekoniecznie lampki musza sie zapalc indywidualnie musza sie zapalac wszystkie jak sie otwiera objetnie jakie drzwi.problem tylko skad wziasc lampke która bedzie wygladala nie bedzie kolosalnie duza i bedzie mozliwosc zapalania jej rowniez siedzac przy zamknietych drzwiach...a moze na odwrot bo tak zapala sie kazda, skad wziasc taka która bedzie sie zapala przy otwieraniu drzwi i tez wtedy gdy sa zamkniete

tomson1192
29-12-09, 15:00
http://www.allegro.pl/item847958780_lampka_tylnego_slupka_bmw_7_e38_rozn e_kolory.html ciekawe jak te by podpasowaly

demonobiker
29-12-09, 15:22
zastanawiam sie nad czyms taki
http://moto.allegro.pl/item855972459_renault_laguna_ii_lampka_oswietlenia _wnetrza.html