PDA

Zobacz pełną wersję : Demontaż trójkąta lusterka od kierowcy - V Gen

Gucci
28-12-09, 14:45
Jak bezpiecznie zdjąć ten plastikowy trójkąt lusterka od strony kierowcy, żeby go nie ułamać? Domyślam się, że trzeba zdjąć boczek, ale co dalej? Podważa się go czy od okręca jakoś?

Uprzedzając pytanie odpowiadam - Tak użyłem wyszukiwarki, ale znalazło mi tylko informację czy lusterka od sedana pasują do HB itp.

amon
28-12-09, 20:12
trójkąt jest na zatrzasku - podważ delikatnie, pociągnji i wyjdzie.
P.S. Boczka nie trzeba demontowac :)

Gucci
29-12-09, 00:05
Ale od której strony zacząć podważanie i czy wyskoczy bez problemu? Dzisiaj próbowałem i skrzypiało, zgrzytało i za cholerę nie chciał odskoczyć. Poważnie jest na wcisk?

Mierzej
29-12-09, 00:25
jest zimno wiec plastik nie jest tak elastyczny jak przy normalnej temperaturze

Jacobs34
29-12-09, 08:41
O ile się nie myle masz trzy zatrzaski. Delikatnie i powinno wyjśc, mi się nie udało i ułamałem jeden z nich;) Od góry jest taki większy i na dole bodajże dwa mniejsze, jak wyjmiesz ten największy reszta wyjdzie bez problemu. Z tego co patrzyłem na zdjęcia to występuje tez różnica w tych od lusterek manualnych i elektrycznych, ale głowy nie dam:D

ironman
29-12-09, 13:10
jeślki chodzi o różnicze manualne elektryczne to napewno różnią się sposobem mocowania lusterka rozstaw śrub tzn. do trójkąta od manuala nie założysz elektrycznego lusterka - przynajmiej nie przykręcisz go na wszystkie przewidznae śruby / wkręty

Titusinio
27-04-14, 00:22
Pozwolę sobie odkopać, by nie zakładać nowego tematu. Mam 6 gena w HB z manualnymi lusterkami. Chciałbym wymontować te trójkąty w celu ich odświeżenia, ponieważ zostały podrapane przy montażu centralnego. Czy muszę zdejmować cały boczek, czy wystarczy zrobić jak w opisie powyżej (podważenie i uwolnienie z zatrzasków)?