Zobacz pełną wersję : Co to za zbiorniczek? czego jest pusty ?
Witam. zastanawiam sie co to jest za dziwny zbiorniczek w lewym gornym rogu pod maska zaraz pod akumulatorem i dziwne dla mnie to bo jest calkowicie pusty na nakredce pisze DOT3 lub DOT4 i niewiem do czego to jest i czy ma byc tam pelno czy co pomocy honda civic V kanadyjczyk D16Z6.
zapewne zbiorniczek od plynu hamulcowego
czemu jest pusty ? bo pewnie masz gdzies wyciek (nieszczelny/przerdzewialy przewod zapewne) , ilosc plynu obniza sie wraz ze zuzyciem klockow i tarcz ale chyba nie az tak zeby pusto bylo. jezeli jeszcze dzialaja ci hamulce to pewnie juz niedlugo
tfu nie doczytalem zbiorniczek od plynu powinien byc po prawej (po lewej nie kojarze nic takiego), w kazdym badz razuie powinno byc napisane co to za plyn
No własnie bylo tak zapalila sie lampra hamulca recznego ale niewiedzialem dlaczego swiecila do dnia az pedal hamulca zaczol chodzic jak bym palec w maslo pchal i lechamuje jak jest silnik wylaczony to pedal dziwnie odbija do gory po wcisnieciu czyli to znaczy ze sa 2 zbiorniczki od plynu chamulcowego ? ten pod akumulatorem i ten przy serwie ? czy sie myle ?
Dodam jeszcze ze wszystkie klocki wymienione zaciski ponaprawiane
Zbiornik płynu hamulcowego i płynu od układu sprzęgła znajduje się po prawej stronie pod szybą potrząć od stronu przodu samochodu. Jeśli Ty masz jakiś zbiorniczek po stronie lewej pod akumulatorem to ja nie mam pojęcia co to może być... Zrób może jakieś zdjęcie.
no to by sie kumalo , o dwoch zbiorniczkach nic nie wiem i nie widzialem , jak na foto ponizej - masz dwa po p[rawej , jedno od sprzegla drugie od hamulcow , i nizej od wspomagania:
http://img527.imageshack.us/img527/6427/mojahonda.jpg
kolega przesłał mi zdjęcie wiec postanowilem wrzucic :
http://zapodaj.net/images/490a0354dcad.jpg
dla mnie jak byk plyn hamulocwy (nawet napisane jest) jest tam tez kostka pomaranczowa wiec pewnie zwiazane z ABSem, aczkolwiek pierwsze slysze o czyms takim wiec wrzucam moze ktos madrzejszy bedzie wiedzial
No a ja dodam jeszcze ze tych kostek jest tam kolo 4 jedna obok drogiel ale to maga byc pewnie od tempomatu itp bo dozo elektryki w tym aucie..
to ja mam pytanie jakie ty masz dokładnie to autko. pewnie musisz mieć jakieś dodatkowe wyposażenie bo w europejskich modalach takiego czego śnie ma
Honda civic 91 4 drzwiowa 1.6 VTEC D16Z6 pełna elektryka poduszka abs tempomat
niby pisze że płyn hamulcowy ale dziwne
niby pisze że płyn hamulcowy ale dziwne
Co dziwne? To jest zwykła pompa od ABS'u, więc jest tam płyn hamulcowy lany taki sam jak do całego układu hamulcowego.
Jedno trzeba przyznać. Miejsce umieszczenia Boskie! Ciekawe jak to na bierząco monitorować "póki nie będzie za późno".