Zobacz pełną wersję : piszczące opony
Witam!Mam pytanie,czy piszczące opony na zakrętach świadczą o niewłaściwej zbierzności kół(przednich) i czy usunie sie to po wymianie końcówek drążków.pozdrawiam
mogą o tym świadczyć. Albo druga rzecz to kiepskiej jakości opony
Albo druga rzecz to kiepskiej jakości opony
az tak to ciezko, chyba ze jest to nawet na bardzo delikatnych zakretach, skretach?? wtedy owszem :)
Opony, u siebie 2 razy ustawiałem zbiezność bo myslałem że mi się rozjechał, piszczał a nie bylo róznicy w przyczepnosci, zmienilem opony i minęło.. jakie proste? Jedyne 600 zet :)
wysokie temperatury tez sprzyjaja.
czy usunie sie to po wymianie końcówek drążków
piszczenie nie zalezy od drazkow ani koncowek. a odpowiedz na twoje pytanie to tak, piszczenie powinno zniknac bo po kazdej wymianie drazkow lub koncowek wymagana bezwzglednie jest regulacja zbierznoasci...no i wtedy moze zniknac ;)
nie szukaj przyczyny w drazkach bo jesli nie sa luzne czy powybijane to jest ok
Ja w zeszyłm roku miałem ten sam problem piszczących opon na zakrętach. Po pierwsze GEOMETRIA zawieszenia Panowie - po jej ustawieniu piszczenie niemalże ustąpiło a dlatego nie do końca ponieważ miałem opony GOOD YEAR niby dobre ale - całoroczne czyli ani na zimę ani na lato po zmianie opon na letnie mam spokój.
Pozdrawiam
albo kolega po prostu za szybko wchodzi w zakrety i jezdzi jak szalony, dlatego mu piszcza :D
Swoja droga w mojej Hani, piszczenie opon na zakrecie uslyszalem od kupna (niecale 2-mce) tylko raz, jak za stanowczo szybko wszedlem w zakret i mnie troszkie dupe zarzucilo ;-)