PDA

Zobacz pełną wersję : piszczące opony

macc
10-07-06, 13:24
Witam!Mam pytanie,czy piszczące opony na zakrętach świadczą o niewłaściwej zbierzności kół(przednich) i czy usunie sie to po wymianie końcówek drążków.pozdrawiam

ppm702
10-07-06, 13:29
mogą o tym świadczyć. Albo druga rzecz to kiepskiej jakości opony

kosiniak
10-07-06, 13:35
Albo druga rzecz to kiepskiej jakości opony
az tak to ciezko, chyba ze jest to nawet na bardzo delikatnych zakretach, skretach?? wtedy owszem :)

cvc d15
10-07-06, 14:01
Opony, u siebie 2 razy ustawiałem zbiezność bo myslałem że mi się rozjechał, piszczał a nie bylo róznicy w przyczepnosci, zmienilem opony i minęło.. jakie proste? Jedyne 600 zet :)

wieshaq
10-07-06, 14:26
wysokie temperatury tez sprzyjaja.

czy usunie sie to po wymianie końcówek drążków
piszczenie nie zalezy od drazkow ani koncowek. a odpowiedz na twoje pytanie to tak, piszczenie powinno zniknac bo po kazdej wymianie drazkow lub koncowek wymagana bezwzglednie jest regulacja zbierznoasci...no i wtedy moze zniknac ;)

nie szukaj przyczyny w drazkach bo jesli nie sa luzne czy powybijane to jest ok

mozes
10-07-06, 17:39
Ja w zeszyłm roku miałem ten sam problem piszczących opon na zakrętach. Po pierwsze GEOMETRIA zawieszenia Panowie - po jej ustawieniu piszczenie niemalże ustąpiło a dlatego nie do końca ponieważ miałem opony GOOD YEAR niby dobre ale - całoroczne czyli ani na zimę ani na lato po zmianie opon na letnie mam spokój.
Pozdrawiam

pirat
10-07-06, 19:45
albo kolega po prostu za szybko wchodzi w zakrety i jezdzi jak szalony, dlatego mu piszcza :D
Swoja droga w mojej Hani, piszczenie opon na zakrecie uslyszalem od kupna (niecale 2-mce) tylko raz, jak za stanowczo szybko wszedlem w zakret i mnie troszkie dupe zarzucilo ;-)