Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wilgoć w lampie i jej wymontowanie.

pablo_020
27-12-09, 15:40
Mam taki problem. W lampie tylnej Civic 96, HB, EK3, mam wilgoć. Chciałem przerobić lampy tylne na USDM ale po wyciągnięciu oprawki z przeciwmgielnego okazało się, że żarówka przyrdzewiała do oprawki - znacie jakieś sposoby żeby to puściło (WD40 nie pomaga).
Druga sprawa to chciałem ją wymienić tyko niestety nie wiem jak ja wymontować. W manualach nie znalazłem opisu jak to zrobic w wersji HB, na forum tez nie znalazłem, a szukałem sporo.
Trzeba boczki ściągać lub tylny zderzak czy obejdzie się bez tego?

skolopendra
27-12-09, 16:32
Trzeba boczki ściągać lub tylny zderzak czy obejdzie się bez tego?

pod klapką masz chyba 2 śrubki .odkręcasz i cała lampa schodzi ,a na koniec uszczelki na silikon

pablo_020
27-12-09, 17:01
Ok. Dzięki po pracy sprawdzę jak to wygląda bo przyznam - nie sądziłem, że może być to takie proste i się temu nie przyglądałem.

A jak poradzić sobie z tą oprawką i żarówką? Sa jakieś sposoby? Po za kupieniem innej oprawki :)

adnoh5
27-12-09, 20:14
jakis odrdzewiacz i na siłę chyba ... - jak sie uda to sie uda... jak nie to nowa oprawka

pablo_020
27-12-09, 20:31
pod klapką masz chyba 2 śrubki .odkręcasz i cała lampa schodzi ,a na koniec uszczelki na silikon

Faktycznie tylko, że sa 4. Dzięki

jakis odrdzewiacz i na siłę chyba ... - jak sie uda to sie uda... jak nie to nowa oprawka

Za odrdzewiacz trzeba dać ok. 20 zł, czyli tyle samo co za oprawkę :P
Spróbuje cola :) Jak nie da rady kupie inną oprawkę.