Zobacz pełną wersję : Problem z licznikiem
Po zmianie żarówek w liczniku na niebieskie przestal mi sie krecic predkosciomierz i cala reszta gdzie jest przyczyna?????Pzdrawiam
może nie podpioles z tylu jakieś wtyczki dobrze? albo co gorsze przerwałeś jakiś obwód na taśmie ..
Na sa tylko trzy i kazda ma swoje miejscie tak ze nie ma pomylki ale wszystko swieci jak trzeba to raczej nic nie jest przerwane tak mi sie wydaje
tzn nie chodziło mi o to ze pomyliłeś wtyczki ale ze może cos zle wskoczyło/ nie dociśnięte no ale skoro cala reszta działa to pewnie nie to. Padl Ci tylko prędkościomierz czy wszystkie wskaźniki?
Pamiętam jak swoje zegary robiłem, że jak za mocno przykręciłem wskaźnik od temperatury, to źle działał, tzn. pokazywał cały czas na max. Okazało się, że do śrubek podpięte są takie cieniutkie kabelki, które zerwałemm i trzeba było je spowrotem zlutować.
Nie dziłaja wszystkie wskazniki obrotomierz predkosciomierz licznik kilometrów temperatury
Nie dziłaja wszystkie wskazniki obrotomierz predkosciomierz licznik kilometrów temperatury
ok wyglada na przepalony bezpiecznik wszystkie wskażniki są zasilane przez jeden bezpiecznik. Sprawdz bezpiecznik nr 15 w skrzynce "pod kierownicą ". Objawy na to właśnie wskazują, bo rozumiem że kontrolki normalnie świecą?:)
Tak kontrolki swieca tylko reszta sie nie kreci
Była prezerwana ta złota foli przylutowalem i orawie działa tylko wskazówka od predkosciomierza zatrzymala sie na 130km/h i nie chce sie ruszyc??????
Witam, podepnę się pod temat, mój problem z licznikiem związany jest z tym że raz działa prędkościomierz a raz nie, cała reszta działa, jedynie właśnie prędkościomierz oraz licznik kilometrów raz działa a raz nie :/ nic nie grzebałem, co najlepsze przy kupnie przejechałem nią 450km w trasie i wszystko było ok, dopiero po kilku dniach jazdy na mieście zaczął się problem. Ostatnio wydawało mi się że po naładowaniu aku licznik działał częściej ale nie jestem tego do końca pewien, co poradzicie ? szukać licznika innego ?
Witam, podepnę się pod temat, mój problem z licznikiem związany jest z tym że raz działa prędkościomierz a raz nie, cała reszta działa, jedynie właśnie prędkościomierz oraz licznik kilometrów raz działa a raz nie :/ nic nie grzebałem, co najlepsze przy kupnie przejechałem nią 450km w trasie i wszystko było ok, dopiero po kilku dniach jazdy na mieście zaczął się problem. Ostatnio wydawało mi się że po naładowaniu aku licznik działał częściej ale nie jestem tego do końca pewien, co poradzicie ? szukać licznika innego ?
Czujnik drogi (impulsator) przy skrzyni jest popsuty lub jego połączenie. Sprawdź.
Wymieniałem impulsator i nadal jest to samo, może być coś nie tak z samym licznikiem, oraz potrzebna jego wymiana ?