PDA

Zobacz pełną wersję : Światla awaryjne - Problem

lllukas
27-12-09, 11:24
Witam Koledzy. Mam problem ze światłami awaryjnymi, a właściwie z ich brakiem :)
Po włączeniu awaryjnych (oprócz tego ze nie działają kierunkowskazy) nic sie nie dzieje. Gdy wyłączę awaryjki kierunki działają normalnie. Sprawdzałem bezpieczniki, a nawet wymieniłem przekaźnik i bez zmian :( możne ktoś ma jakiś pomysł, albo jakiś schemat z podłączeniem awaryjnych to stawiam piwko :*

bracho1978
27-12-09, 15:36
Włącznik sprawdzałeś czy sprawny

Son - Goku
27-12-09, 17:30
Spr jak kolega wyżej pisał czy włącznik Tobie działa poprawnie, jak coś to miernikiem.

JulekCIVIC
31-12-09, 15:44
Pod maska obok akumulatora jest skrzyneczka bezpiecznikow, tam znajdziesz spalony bezpiecznik, wymiana i dziala :)

lllukas
04-01-10, 19:57
Jak bys mogl napisać ktory to dokladnie bezpiecznik, bylbym bardzo wdzieczny. Dodam jeszcze ze sprawdzilem włącznik, i podczas załączania slychać stykający przekaźnik, ale światla dalej nie banglają ...

Nemereth
04-01-10, 21:17
Spalony bezpiecznik. Pod maską przy akumulatorze nie ma ich zbyt wiele. A spalony napewno jest inny niż sprawne, nie wiem czy pod kierownicą nie będzie oddzielnego bezpiecznika od awaryjnych (wkońcu mają działać podczas awarii więc może?) :)

Swoją drogą coś mogło się z kablami stać które idą od włącznika i łączą się z okablowaniem kierunków. Też dobrze jest sprawdzić.

JulekCIVIC
04-01-10, 21:47
nie wiem czy pod kierownicą nie będzie oddzielnego bezpiecznika od awaryjnych (wkońcu mają działać podczas awarii więc może?) :)

no wlasnie pod maska obok aku jest ten osobny :)

napewno znajdziesz sa tam chyba tylko 4sztuki takich zwyklych. a ten bedzie mial 7,5A wiec znajdziesz na pewno

http://www.honda-crx.info/forum/files/backup_fuse_604.jpg
bodaj ze to ten :)

lllukas
06-01-10, 08:22
Niestety, to nie wina tego bezpiecznika. Honda dalej bezawaryjna :)

JulekCIVIC
06-01-10, 11:55
Honda zawsze jest bezawaryjna :P no ale teraz to juz musisz szukac przyczyny w kabelkach, lub jesli jeszcze tego nie zrobiles spr wlacznik awaryjnych moze sie przpalil na stykach.