PDA

Zobacz pełną wersję : Lampy TYC Civic HB 92-95?

Dziku1991
26-12-09, 23:48
Witam!Chciałbym dostać jakieś informacje od osób które mają, bądź mieli te lampy w swojej Hani: http://www.topgearautosport.com/img/350/101119I1RP.jpg Konkretniej, jakość światła, jakość wykonania itp. bardzo wskazane byłyby zdjęcia(zarówno w dzień jak i w nocy).Z góry dziękuje za odpowiedzi!

zakit
27-12-09, 02:12
o ile sie nie myle to analogue mial w swojej hani takie :) uderz do niego - i jesli mam dobra pamiec to nawet mu chyba takie zostaly :)

gallus42
27-12-09, 12:39
Ja mam u siebie takie TYC'e i uwazam,ze swietnie wygladaja na samochodzie.Zalozone ma do nich zarowki xenonowe z przetwornikami o intensywnosci koloru 6000K.Tutaj masz linki jak wygladaja one u mnie na samochodzie.Roznica pomiedzy moimi lampami,a tymi ktore pokazales na zdjeciu jest to,ze u mnie odblask przy migaczu jest w kolorze czarnym,a u Ciebie pomaranczowy.Pozdrawiam
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=59646&highlight=gallus42

Dziku1991
27-12-09, 14:19
A czy one mają homologacje?

piroman
27-12-09, 14:53
A czy one mają homologacje?
Mają

Nowy Kubi
29-12-09, 16:30
Mają

Jaką? E czy DOT ?

Nie spotkałem się aby coś z USA miało E, a DOT sobie można wsadzić w...

Dziku1991
30-12-09, 00:25
Ale zastanawia mnie jedna rzecz, dlaczego te lampy skoro jest to firma europejska( TYC Europe) to dlaczego w USA są one o wiele tańsze niż w europie?

Nowy Kubi
30-12-09, 00:28
skoro jest to firma europejska( TYC Europe) to dlaczego w USA są one o wiele tańsze niż w europie

Nie byłbym pewien czy europejska produkująca w Europie. Sądzę że prędzej TYC Europe to oddział.
Na zdjęciach te lampy mają oznaczenie SAE DOT a nie E czyli pewnie symetryczne nie dopuszczone u nas (co nie znaczy że ludzie nie jeżdżą z nimi) chociaż są asymetryczne wyjątki.

Dziku1991
30-12-09, 01:16
Spójrz ja znalazłem coś takiego w necie:

"Od lipca 2005 w ofercie znajdują się reflektory produkowane przez TYC Brother Industrial Co., Ltd i koncern DEPO.
TYC - oferuje bogatą gamę reflektorów przeznaczonych na rynek wtórny.
TYC zapewnia, że każdy produkt jest zaprojektowany w taki sposób, by spełniać lub nawet przewyższyć wymagania producenta części oryginalnych oraz by naśladować element oryginalny w każdym szczególe, kształcie, formie i działaniu.
Firma projektuje i produkuje także elementy wyposażenia oryginalnego dla wielu producentów części samochodowych w Ameryce Północnej, Europie, Azji, Afryce i na Środkowym Wschodzie. Wszystkie reflektory mają certyfikat E (E 13) i spełniają wymogi norm europejskich (ECE). "

Jest napisane, że wszędzie mają homologacje E 13 ale z tekstu wnioskuje ze chodzi o reflektory które mają być zamiennikami oryginalnych ciekawe czy te tuningowe również mają homologację...Najlepiej żeby zapytać sprzedających w USA tylko że słabo znam angielski i nie bardzo się dogadam:(

piroman
30-12-09, 09:25
Pisalem już ze maja homologacje. E13 jest wybite na obudowe reflektora. Jest to homologacja na Luksemburg gdzie ruch jest taki jak w PL i lampy swieca asymentrycznie. Granica swiatlo-cienia jest bardzo wyraźna, dużo bardziej niz na seryjnych lampach

Nowy Kubi
30-12-09, 10:26
Jeżeli masz lampy na europę to mogą mieć. Ale na zdjęciu były lampy z usa i tamte nie mają tak jak żadne tuningowe z usa.

piroman
30-12-09, 10:51
Jeżeli masz lampy na europę to mogą mieć. Ale na zdjęciu były lampy z usa i tamte nie mają tak jak żadne tuningowe z usa.
No dokładnie mam lampy na EU i sugerowałem się też lampami gallus42. Te z USA nie mają homologacji E

Dziku1991
30-12-09, 23:39
No to chyba jednak dołożę trochę i kupię sobie w polsce tak żebym miał homologacje.Tylko ta wersja na europe ma te ringi które mi się nie podobają i chciałbym lampy bez nich.

piroman
31-12-09, 00:28
Tylko ta wersja na europe ma te ringi które mi się nie podobają i chciałbym lampy bez nich.to rozklej i wyciag

Maestrro
14-07-11, 16:08
Witam

Mam takie pytanie gdzie można kupić takie lampy ? Ktoś może handluje takimi tutaj na forum ? Na allegro są lecz czarne a mnie się uwidziały właśnie te "chromowane" :)
Pozdrawiam