Maximus1919
26-12-09, 15:22
Hejka, wiem że d15z1 nie robi szału jeśli chodzi o mody ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma... :p Do rzeczy; wymieniłem w nim kolektor wydechowy na 4-2-1 z CK no i moc troszkę podbiło do góry ok 9Nm i 9KM odczucia prawię równe zeru ale hamownia prawdę ci powie ;) teraz założyłem zestaw; ssaka i przepustnicę z d16z6 na listwie z wtryskami z z1 oraz dolot ze stożkiem simota. Niestety hamownia nie wjechała jeszcze ale odczucia mega dobre jeśli chodzi o dół za to góra jest w ogóle nie odczówalna (jak na hondę przystało... :() I pytanko do was co z tym fantem zrobić?? przypuszczam że na dole mieszanka jeszcze jest ok ale u góry jest za dużo powietrza a za mało zupy i dlatego nie czuć takiej różnicy... Dostałem propozycję żeby
1. wsadzić Regulator ciśnienia paliwa ale wtedy znowu będzie zalewało dół (chyba??)
2. jechać na strojenie (ale znowu mój komp jest niemodyfikowalny...) wiadomo że mozna dać kompa p28 pomodzić go i dać na strojenie ale nie wiem czy po strojeniu problem zaniknie a koszty są spore... :eek:
3. wsadzić listwę z d16z6 a wtryski z d15z1 i może rozwiąże problem??
4. co wy radzicie...?? Nie proponujcie mi swapa czy czegoś w tym stylu... na razie chcę powalczyć z d15z1 tylko nie wiem jak to rozwiązać... Aha jak wsadzę wtryski z z6 to bedzie go zalewało... :rolleyes:
1. wsadzić Regulator ciśnienia paliwa ale wtedy znowu będzie zalewało dół (chyba??)
2. jechać na strojenie (ale znowu mój komp jest niemodyfikowalny...) wiadomo że mozna dać kompa p28 pomodzić go i dać na strojenie ale nie wiem czy po strojeniu problem zaniknie a koszty są spore... :eek:
3. wsadzić listwę z d16z6 a wtryski z d15z1 i może rozwiąże problem??
4. co wy radzicie...?? Nie proponujcie mi swapa czy czegoś w tym stylu... na razie chcę powalczyć z d15z1 tylko nie wiem jak to rozwiązać... Aha jak wsadzę wtryski z z6 to bedzie go zalewało... :rolleyes: