Zobacz pełn± wersję : zamienniki do hondy?
Witam gdzie można kupić zamienniki do hondy dobre jakie¶ w miare bo na orginał to mnie nie stać :sad:
jak dzwoniłem do matraszka to pier¶cień jeden kosztował 240zł a uszczelniacze 17zł netto oczywi¶cie
potrzebuje
panewki
pier¶cienie
uszczelniacze
uszczelke pod głowice
no i komplet uszczelek do silnika te wszystkie simeringi itp
chyba że kto¶ to może taniej załatwić :lol:
Wszystkie uszczelkiw ASO, żeby 2 razy na robote nie wydawać.
Co do reszty to JC, IC i inne chinole.
Je¶li chodzi o pier¶cienie to ¶miało mozesz zakładać pier¶cienie RIK
chwal± niektórzy również uszczelki i uszczelniacze firmy Takoma, czę¶ci do dostania w Hipolu w Warszawie.
Je¶li chodzi o pier¶cienie to ¶miało mozesz zakładać pier¶cienie RIK
chwal± niektórzy również uszczelki i uszczelniacze firmy Takoma, czę¶ci do dostania w Hipolu w Warszawie.
Gdzie?
w Warszawie
http://www.hipol.com.pl
byłem dzi¶ w hipolu i to czego sie dowiedziałem
pierscienie cti 215 rik 325 (podobno to firma która dla hondy robi ) :?:
komplet uszczelek 235 takoma
uszczelka pod głowice 185
wszystko made in japan :D
panewki główne 115 korbowe 94 ale jakies australijskie ala podobno nie ma z nimi problemu
więc jedno wiem uszczelka pod glowice orginał a co dalej??
[ Dodano: Czw 13 Lip, 2006 ]
czy to prawda ze rik to orginał tylko ze w innym opakowaniu tak samo jak kp japan(uszczelka pod głowice)
Czy te ceny pierscieni typu 325 zl czy 170 zl dotycza kompletu czy sztuki? heh...
[ Dodano: Czw 13 Lip, 2006 ]
czy to prawda ze rik to orginał tylko ze w innym opakowaniu tak samo jak kp japan(uszczelka pod głowice)
RIK robi dla hondy.. ale w hondzie ksztuja 900pln (d series)
i RIK jest dostepny w hipolu 325pln
pytanie tylko takie czy RIK w hipolu to ta sama jakosc co RIK w hondzie
mam jedno auto robione na w hodzie na oryginalach- 30kkm i nie beirze oleju
i drugie robione na RIK z hipola - tez nie bierze oleju ale na razie jest ok 10kkm po remoncie dopiero... tak wiec jestem zadowolony
co do remontu to kupiłbym/kupiłem w aso:
uszczelke pod głowice i uszczelniacze zaworowe(nie widze sensu kupowania oryginałow uszczelek pod kolektory albo wałek rozrz±du...)
reszta zamienniki..
szczegóły tutaj:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=13151&postdays=0&postorder=asc&start=80
sajmon1100
13-12-06, 23:25
Witam gdzie można kupić zamienniki do hondy dobre jakie¶ w miare bo na orginał to mnie nie stać :sad:
jak dzwoniłem do matraszka to pier¶cień jeden kosztował 240zł a uszczelniacze 17zł netto oczywi¶cie
potrzebuje
panewki
pier¶cienie
uszczelniacze
uszczelke pod głowice
no i komplet uszczelek do silnika te wszystkie simeringi itp
chyba że kto¶ to może taniej załatwić :lol:
pier¶cienie C.T.i za 210 zł
50.000 od remontu i bierze moze 0,3 litra na 10.000 ale to z vteckiem wiec ma prawo :/
Ok. dziekuje za informacje :)