Zobacz pełną wersję : Centralny zamek problem
Mam taki problem z centralnym. Mianowicie co jakiś czas zamykają mi się tylko drzwi kierowcy bez pozostałych. W sterowniku słychać wtedy takie tyrkotanie. Po kilku razach jak otworze i zamknę drzwi zaskakuje wszystko i zamyka się reszta. Mam pytanie co to może być czy sterownik może już powoli padać? Drugie pytanie mam takie. Na allegro widziałem sterownik o takich samych symbolach co mój z tym że od wersji 3 drzwiowej hondy a ja mam sedana. Czy ten sterownik będzie może pasował do mojej hanki ? Z góry dzięki za pomoc.
skolopendra
25-12-09, 12:51
Czy ten sterownik będzie może pasował do mojej hanki ? Z góry dzięki za pomoc.
mogą mieć inne złącze
Po kilku razach jak otworze i zamknę drzwi zaskakuje wszystko i zamyka się reszta.
pasuje wyregulować cięgna siłowników ,lub już wymienić same siłowniki
pasuje wyregulować cięgna siłowników ,lub już wymienić same siłowniki[/QUOTE]
Tylko dlaczego terkotanie (cykanie) słychać w sterowniku nawet wiem że w jednej z 2 takich dużych białych kości które się tam znajdują ( sterownik jest seryjny taki jak był montowany w hondach tego typu http://www.moto.allegro.pl/item853839483_sterownik_centralnego_zamka_honda_ci vic_92_95_3d.html )
któryś z przekaźników w centralce nie ma "siły" domknąć siłownika. odłącz cięgno od tego siłownika i sprawdź czy będzie tak dalej. jeśli nie to masz problem rozwiązany. ustawić dobrze cięgno i przesmarować cięgna od zamka.
Jeśli jednak będzie dalej tak samo to zostaje Ci albo, albo.
ad 2. jeśli centralka ma takie sama oznaczenia i kostkę. To powinna bez problemu podejść.
One róźnią się tylko wiązką. Którą Ty akurat masz od sedana.
Ja mam ostatnio podobne problemy u siebie w VIg HB.
Tylko ,że to dzieje się w dni deszczowe i z temperaturą poniżej 0 stopni.
Jak jest ciepło to ten problem znika..
Co radzicie ?
Ja mam ostatnio podobne problemy u siebie w VIg HB.
Tylko ,że to dzieje się w dni deszczowe i z temperaturą poniżej 0 stopni.
Jak jest ciepło to ten problem znika..
Co radzicie ?
Wg. mnie w okolice siłownika, lub też w sam siłownik dostają się niewielkie ilości wody.
I później siłownik ma problem z zamknięciem.
Być może też przymarza któreś z cięgien zamka.
Jeśli zauważysz znowu problem, zdejmij boczek i suszarką lub opalarką staraj się nagrzać siłownik.
Oczywiście z umiarem.
Jak przeprowadzisz tą operację daj znać co się działo.
JulekCIVIC
04-01-10, 19:43
tak jak kolega napisal zdejmij tapicerke, wysusz wszystko i spr, jesli bedzie dobrze to zabezpiecz wszystko przed dostawaniem sie wody i bedzie git :)