PDA

Zobacz pełną wersję : spawanie skraplacza(chłodnicy) od klimy

michael
08-07-06, 09:00
Witam !! w ciagu 1/2 roku wyciekł mi cały czynnik z klimy, okazało się że mam małą dziurke w chłodnicy aluminiowej. tam gdzie byłem AUTO-HEL ul.opolska Wrocław spece powiedzieli że tego sie nie spawa bo duże cisnienie wywala spaw, doradzili mi kupno używanej chłodnicy. Zresztą nie oni jedni mi tak mówią. więc jak spawa się czy nie spawa, czy ten spaw wytrzyma? generalnie chłodniczka jest w b.dobrym stanie tylko ta nieszczelność - skąd wiem jaka uzywkę kupie. Jeżeli wiecie coś to prosze pomóżcie. acha jak ktoś wie gdzie sie spawa takie rzeczy we wrocku to poprosze :grin:

ppm702
08-07-06, 11:43
spawać można, a własciwie jest to twarde lutowanie, ale jest 50% szans że będzie działać. Mniej nerwów bedziesz miał jak kupisz sprawną używkę, a nie będziesz lutował u gościa, monował, będzie dziura to demontaż i jeszcze raz...

Simonides
08-07-06, 11:54
mi to puscial ostatnio od gory do dolu tam na laczeniach tych rurek czy cos a wiec do roboty to nie bylo, ale zbieralem opinie i wlasnie wiekszosc mowi ze to sie nie spawa, ze to nie ma sesnu, a jesli do tego mowia to fachowcy od spawania takich rzeczy uwierzylem i ja osobiscie zakupilem uzywke, wyglada 100% lepiej niz tem moj utleniony zamiennik :)

michael
11-07-06, 01:20
dzieki .więc porozgladam się za używkami.