Zobacz pełną wersję : Odcina paliwo na nierównościach....
Mam problemik zwiazany z przejeżdzaniem przez duże nierówności typu tory tramwajowe jakieś duże uskoki na jezdni itp. nie zawsze ale kilkakrotnie sie już wydarzyło. W momencie kiedy samochód przejeżdza (nie powoli) przez tory, na chwile mam tak jakby odcinke paliwa i zapala sie kontrolka silnika (trwa to 1-2sek)....co to może powodować ?dodam że jeżdze na najtwardszym ustawieniu koni... martwie sie :shock:
Michał, tak jak rozmawialiśmy - stawiam na jakieś luzy w elektryce - może sonda lambda? Trzebaby ją prześwietlić...
zapala sie kontrolka silnika
jaka kontrolka silnika ? CHECK ?
sprawdzic zatem jaki błąd i bedzie wiadomo jakiego obwodu szukac
zapala sie kontrolka silnika
jaka kontrolka silnika ? CHECK ?
sprawdzic zatem jaki błąd i bedzie wiadomo jakiego obwodu szukac
tak check ale na 1 sekunde(przy odcięciu paliwa) zaraz gaśnie i dalej wszystko wporządku
W takim razie trzeba przeciąć szybko tory i w 0,34237486 sekundy zrobić samodiagnostykę :D
tak check ale na 1 sekunde(przy odcięciu paliwa) zaraz gaśnie i dalej wszystko wporządku
no tak, ale komp pamieta bledy i jak zrobisz samo diagnostyke, to ci wyswietli w ktorych obwodach, byly bledy.
Michał rozmawiałem wczoraj ze swoim mechanikiem i powiedziałe że najprawdopodobniej elektronika
powiedział ze może sie jakiś kabelek przetarł albo jakaś kostka sie poluzowała lub styki zabrudzone są i jak na nierównościach sie rusza to się rozłącza
to jedynie moze powiedziac niewidząc samochodu jak sie zachowuje