PDA

Zobacz pełną wersję : spryskiwacz tylnej szyby.,..

Gallus
24-12-09, 15:34
witam!

mam juz spryskiwacz ale nie wiem jak go podłączyc bo nie umiem dosięgnąc przewodu w dachu...
którędy jest pociągnięty przewód? widze ze jeden przewód ze spryskiwaczy pod maską idzie do wnętrza samochodu.. ale poźniej którędy on się ciągnie? musze znaleśc go gdzies we wnętrzu i go przecisnąc do miejsca w dachu... narazie sprysk sobie siedzi nieczynny.. lepsze to niż dziura w dachu :P

pozdro!

jakub005
24-12-09, 15:49
Wydaje mi się, że idzie koło lewej nogi kierowcy ( pod tapicerką) Trzeba zdjąć tę osłonę "progu" i odchylić materiał- tam gdzieś powinien być. Powodzenia :)

Gallus
24-12-09, 15:53
okej okej tez mi sie tak zdawało... bede miał troche więcej czasu to sie w to pobawie...
jak ktos ma dokładniejsze info gdzie poźniej idzie to był bym wdzięczny ;)
pozdro!

tomson1192
27-12-09, 09:11
dokładnie jak kuba pisal, przewód idxie po lewej stronie kierowcy, i potem az do tylnej kanapy i tam chyba słupkiem wchodzi do góry

Gallus
28-12-09, 14:02
no własnie dzis zauważyłem ze od progu kierowcy troche się ciągnie ten przewód... jako ze znów mrozicho mnie złapało.. nie chce z tylu tego rozbierac bo moge cos połamac... chyba poczekam az się cieplej troche zrobi i sie tym zajmę...bo teraz wydaje mi sie ze więcej moge popsuc jak naprawic.

pozdro!

loyek5
28-12-09, 14:32
U mnie wężyk był zagięty pod dachem i dlatego nie leciało nic z dyszy. A dostać się do samego otworu w dachu jest bardzo prosto. Wystarczy zdjąć plastik na słupku przy siedzeniu za kierowcą (jest na zatrzaskach) i zdjąć uszczelkę tylnej klapy. Potem jest już z górki.
pozwodzenia!! Serio to tak z 10-20 min roboty z zegarkiem w ręku.
pozdro!

Gallus
29-12-09, 09:02
dzięki bardzo ;)
bardzo mi pomogłes.. bedzie chwila i troche cieplej to sie za to zabiore ;)

pozdro!