Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Głośniki Boschmann

wojtasCiviC
24-12-09, 12:25
mam pytanie, czy ktos zna głosniki BOSCHMANN, jak graja i jak się głosniki tej firmy sprawują? konkretnie chodzi mi o MODEL : PR - 6988 NGR

dabrowskim
24-12-09, 12:54
Miałem krótki kontakt z tymi głośnikami. Jest to sprzęt raczej przeciętny i słabej jakości jak dla mnie. Dźwięk i wykonanie słabiutkie, tyle że młócą basem :D A moc RMS rzędu 380 wat można włożyć między bajki ;)

wojtasCiviC
24-12-09, 14:31
własnie chyba lepiej dołozyć, bo zastanawiam sie też nad pioneerami TS-A6903i, może te ktos zna i może cos o nich powiedzieć

Nowy Kubi
28-12-09, 18:03
jak chcesz dobre głośniki w znośnej cenie to polecają helixy, ja mam hertze i też nie narzekam.

rem1k
28-12-09, 19:54
boszmany jak mozna sie po cenie domyslic szalu nie zrobia:) mam ich elipsy w tylnej polce i jesli potrzebujesz bardzo dobrego dzwieku to nie polecam

wojtasCiviC
28-12-09, 22:04
boszmany jak mozna sie po cenie domyslic szalu nie zrobia:) mam ich elipsy w tylnej polce i jesli potrzebujesz bardzo dobrego dzwieku to nie polecam

ale masz właśnie MODEL : PR - 6988 NGR ?

Helixy bardzo dobrze grają, ale z tego co wyczytałem to z niskimi basami mają problem, nie chodzi mi w głośnikach o huk, ale o czystość i głębie

trovao
28-12-09, 22:10
"Buszmeny" to głośniki "dla ludu" aczkolwiek z tej najniższej półki moim zdaniem grają ok, zdecydowanie lepiej niż jakies typowe noname.

rem1k
28-12-09, 22:25
akurat mam inny model elips ale smiem twierdzic ze wszystkie boszmany graja podobnie. Poprzedni wlasciciel "wyposazyl" sie w cale audio boszmana i nie gralo to najlepiej. Sukcesywnie to wymieniam a ze splukalem sie na koniec roku to tylne musza poczekac:rolleyes: jezeli szukasz czegos wiecej niz uhn-tiss:D to popatrz za czyms innym

siwy1117
26-01-10, 19:50
Mialem te glosniki zamontowane na tylnej polce w innym aucie niz civic. Chcialem kupic glosniki za nie duze pieniadze zeby graly lepiej i glosniej od seryjnych. I tak bylo. Mnie tam zadowolily. Wiadomo ze jakos super nie graja. Maja twarda membrane i bass jest calkiem niezly. Teraz kupilem glosniki 10zl tansze na gieldzie elektronicznej do tego samego auta (bo boschmanny sprzedalem bo mialem sprzedac samochod - auto zostalo a glosniki poszly w swiat) i najchetniej bym do nich wrocil. Gdyz za te pieniadze sa to calkiem dobre glosniki.

milycoupe
26-01-10, 22:45
Słyszałem kilka modeli "buszmanków" i jak dla mnie to jakością dźwieku się nie wyrózniają.... łomotu troche robia i tyle :) ja u siebie wszystkie głośniki mam hertza i nie narzekam :) cena nie jest wygórowana a czystość grania mnie zadawala :)

kwazer
11-02-10, 11:38
JBL GTO-930 zalozylem u siebie w polke:D
JBL jest jedna z najbardziej i najwyzej utytulowanych marek swiata i to gwarantuje sliiiiczny dzwiek:D
ten model co ja mam ma 70W w RMS i pruja flaki az milo bez utraty jakichkolwiek szczegolow dzwieku:D
oczywiscie duzo zalezy tez od jednostki sterujacej;p u mnie pioneer deh-50ub:D
buszmeny mozna sobie do malucha zakladac, i latem z lokciem wywalonym za okno jezdzic;p

JulekCIVIC
11-02-10, 16:18
zgodze sie z przedmowca :) polecam JBL pioneer sony alpina, a buszmana dla mnije wymagajacych i sluchajacych tylko wiadomosci w radiu :)

cichy86_20
11-02-10, 16:22
pioneer i sony jak dla mnie porażka:) alpina, JBL, Magnat i hertz:) tym marka ufam:)

JulekCIVIC
11-02-10, 16:47
tzn no sony moze i tak, caraudio tez jakos nie przemawia dla mnie ale pioneer, dobra japonska firma, nawet w 5genie montowana seryjnie wiec nie wiem dlaczego masz takie zdanie o nim... ja osobiscie u siebie mam przednie glosniki i radio pioneer juz od 5lat i nie powiem zlego slowa :)

ppm702
11-02-10, 17:08
cichy86_20 akurat producentów których wymieniłeś to są niestety producenci bubli. Może za wyjątkiem niektórych modeli Alpine'a i serii GTI JBL'a

raq22100
12-02-10, 13:58
Tak jak wszyscy wyżej mówią boszman tyle co łupie. Jak chcesz coś lepszego to helixy, a najlepiej Hertze.

rosiniak99
13-02-10, 14:49
Boszman nawet nie łupie ;) dowiedziałem się dopiero tego wtedy jak zwykłe niewielkie JVC wmontowałem to swoim uszom nie dowierzałem, po kilku dniach boszmany zostały sprzedane... Wniosek - wygląd spoko ale słaba jakość i moc dźwięku nie idzie z nim w parze