Zobacz pełną wersję : kontrolka rezerwy paliwa
Jak dostać się do żarówki od kontrolki rezerwy paliwa ?
Przepraszam , Honda Civic 1,4 5D z 1999r.
Musisz rozkrecic deske rozdzielcza tam przy kazdej kontrolce masz zarowke.Najpierw sciagasz przedni panel a potem zegary i tam od tylu masz dojscie do zarowek.
Dzięki za pomoc , mam nadzieję że nie jest to mocno skomplikowane ?
nie wiem jak jest z 5D ale nie we wszystkich hondach jest kontrolka rezerwy takze przemysl to sobie dookladnie bo jak juz to rozkrecisz to pociagnie to za sdoba pewne konsekwencje:/
Ale Ramzes jakie konsekwencje to tyko wymiana zarowki nic pozatym :smile:
a moze kolega jest zdania ze skoro nie swieci, to pewnie padla zarówka, a tutaj moze najzwyklej w swiecie nie ma tej kontrolki jak w wielu civicach
No dokladnie LIO u mnie nie ma tej kontrolki.
a jeśli już się okaże że jednak ma, to życze wytrwałości w szukaniu żaróweczek :)
Zegary w 5D wyjmuje sie TAK (http://media.honda.co.uk/car/owner/media/manuals/CivicManual/pdf/20-80.pdf). Czyli najpierw nalezy wyjac przyciski, pozniej wykrecic plastikowa maskownice zegarow a na koniec 3 srubki, kilka wtyczek i zegary wyjete.
Jesli chodzi o zarowke sygnalizujaca rezerwe paliwa, to ona jest i naprawde rzadko sie przepala. Po prostu moment, w ktorym sie zapala, jast rozny w roznych samochodach. Jezdze na codzien MA8 '96 i MB2 '99 siostry i w moim zapala sie mocno ponizej dolnej kreski, natomiast w drugim jeszcze mocno nad nia.
Gdyby jednak okazalo sie, ze zarowka padla (w co watpie), to TU (http://media.honda.co.uk/car/owner/media/manuals/CivicManual/pdf/20-80.pdf) juz na pierwszym zdjeciu widac ktora to zarowka.
Pzdr.
I wszystko jasne! Tomek jak zwykle konkretnie, rzeczowo i na temat.
Gruszka na prezydenta! :D
Sorki za OT.
Ja mialem to samo pytanko do poki nie rozebralem swojej deski rozdzielczej no i ... :D żarówki tam nie ma a nawet nie ma podłączenia więc podejrzewam że niemieckie civiki takowych żaróweczek nie mają bo samo mial ojciec kumpla w 3d 1991r. :)
Pozdro